• Business

    Ευάγγελος Πιστιόλης: Ολοκληρώθηκε η παραλαβή έξι νεότευκτων πλοίων από την Top Ships

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Την παραλαβή του έκτου νεότευκτου πλοίου ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Top Ships, του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, ολοκληρώνοντας έτσι το πρόγραμμα ναυπήγησης που είχε ξεκινήσει προ διετίας η εταιρία με στόχο την διεύρυνση του στόλου της και την ισχυροποίηση της θέσης της στη ναυτιλιακή αγορά.

    Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο M/T Nord Valiant, χωρητικότητας 50.000 dwt, με υψηλή απόδοση καυσίμου “ECO”. Πλέον ο στόλος της εταιρίας περιλαμβάνει έξι tankers, τελευταία τεχνολογίας, που κατασκευάστηκαν από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016. Άλλωστε από τις αρχές του 2016, ελάχιστοι Έλληνες εφοπλιστές έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες νέων πλοίων, προτιμώντας την αγορά μεταχειρισμένων, όπου οι τιμές έχουν υποχωρήσει σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Top Ships προχώρησε σε συμφωνία με μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα για τη χρηματοδότηση της αγοράς του M/T Nord Valiant. Ο Ευάγγελος Πιστιόλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής επισήμανε: “Το πρόγραμμα ναυπήγησης των έξι νεότευκτων πλοίων που ξεκίνησε το 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στρατηγική μας είναι να παραμείνουμε εστιασμένοι στην περαιτέρω διεύρυνση του στόλου μας, με ισχυρά πλοία και δυνατές συνεργασίες.”

    Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, η ναυτιλιακή, που δραστηριοποιείται στη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου, επέστρεψε στην κερδοφορία, καθώς τα νέα δεξαμενόπλοια συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση των εσόδων της. 

    Συγκεκριμένα, τα κέρδη της κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθαν σε 290.000 δολάρια, έναντι απωλειών της τάξεως των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγράψει η εταιρεία στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 11,6 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

    Όπως έχει τονίσει ο Ευάγγελος Πιστιόλης, με τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσεις η εταιρία ξαναχτίζει εκ νέου το στόλο της τα τελευταία χρόνια και είναι έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά. Αν και στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες, τα σχέδια για την επέκταση και την ανάπτυξη της αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/brexit-ke-krouazieroplia-giati-vlepoun-miosi-ton-esodon-ke-zitisi-parameni-ischiri/67003

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/piter-georgiopoulos-ekplixi-ta-kerdi-tis-aegean-marine-gia-v-trimino-tou-2016/67037

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ