• Business

    Επιβεβαίωση mononews για την Επιτροπή Ελέγχου στην Folli: Τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Καταψηφίσθηκαν τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου που πρότεινε η διοίκηση της Folli από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το mononews.gr.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, η γενική συνέλευση δεν εξέλεξε μέλη στην Επιτροπή Ελέγχου, αφού η πλειοψηφία των παριστάμενων μετόχων προεξάρχοντος του Δ. Κουτσολιούτσου αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή της.

    Συγκεκριμένα, κατά ψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 26.506.204 μετοχές, ήτοι ποσοστό 62,14% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν στη γενική συνέλευση ενώ υπέρ ψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 1.560.819 μετοχές, ήτοι ποσοστό 3,66% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν. Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούν 14.587.114 μετοχές, ήτοι ποσοστό 34,20% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.

    Να σημειωθεί πως η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου αφορούσε στην τοποθέτηση του Περικλή Δοντά ως προέδρου και ως μέλη τον Γιώργο Ιωαννίδη και Ηλία Πεντάζου.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις κινήσεις που θα δρομολογήσει η νέα διοίκηση της Folli Follie, προκειμένου να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» γύρω από την Επιτροπή Ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ορισθεί νέα τριμελής επιτροπή από πρόσωπα διαφορετικά από τα μέλη που προτάθηκαν στη Γενική Συνέλευση και καταψηφίσθηκαν. Αυτή η νέα Επιτροπή Ελέγχου θα πρέπει να τύχει της έγκρισης από την γενική συνέλευση. Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι θα πράξει η πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου σε αυτή την περίπτωση.

    Την ίδια ώρα, νομικές πηγές αναφέρουν ότι δύσκολα θα έχουμε νέα παρέμβαση της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ορισμό μελών στην Επιτροπή Ελέγχου.

    Να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση καταψήφισε επίσης την προταθείσα Πολιτική Αποδοχών της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ