• Business

    Ελλάκτωρ: Η Reggeborgh δείχνει τη δύναμή της ενισχύοντας το ποσοστό της ενόψει γενικής συνέλευσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh): Οι υπεραξίες από την ΓΕΚ Τέρνα, τα 140 εκατ. στην Ελλάκτωρ και ο δρόμος προς την Attica Bank

    Χένρι Χολτερμαν – Reggeborgh Invest


    Η ολλανδική εταιρεία Reggeborgh Invest αύξησε περαιτέρω τη συμμετοχή της στην Ελλάκτωρ καταδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο την πρόθεσή της να αναλάβει τον έλεγχο του κατασκευαστικού ομίλου.

    Το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει άμεσα στην Ελλάκτωρ από 5,4360%, διαμορφώθηκε σε 10,3616% και εφόσον ασκήσει τo δικαίωμα προαίρεσης (Call Option), που έχει αγοράζοντας το 12,5457% του Λεωνίδα Μπόμπολα η συμμετοχή της θα φθάσει το 22,9073% (49.084.103 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).

    Η εξέλιξη αυτή πιθανότατα απομακρύνει το ενδεχόμενο οι Ολλανδοί να ενδιαφέρονται ακόμα για την εξαγορά του 25,8% του κατασκευαστικού ομίλου που κατέχει ως ενέχυρο για το δάνειο που παρείχε στους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιστάντση το 2018 το αμερικάνικο επενδυτικό κεφάλαιο Farallon. Και αυτό γιατί αν προστεθούν τα ποσοστά αυτά η συμμετοχή τους θα ξεπεράσει κατά πολύ την καταστατική μειοψηφία και θα έχουν υποχρέωση δημόσιας πρότασης.

    Την ίδια στιγμή, εκτιμήσεις που απορρέουν από την κίνηση, πριν λίγες μέρες, του Αν. Καλλιτσάντση, να πωλήσει μετοχές του (0,8% του ομίλου) που δεν είναι ενεχυριασμένες, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ολλανδική εταιρεία πιθανότατα πετυχαίνει τον στόχο της και δεν θα λάβει χώρα κανενός είδους «πόλεμος» στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

    Άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα το μήνυμα των Ολλανδών ήταν ότι διαθέτουν τα αναγκαία κεφάλαια, την εμπειρία στους κλάδους των υποδομών και της ενέργειας μέσω της εταιρείας VolkerWessels N.V. και την εταιρική διαφάνεια ώστε να δεσμευθούν στο εγχείρημα επανεκκίνησης της Ελλάκτωρ, έχοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές τόσο της εταιρείας όσο και της ελληνικής οικονομίας.

    Στην ίδια λογική πηγές κοντά στους Ολλανδούς σημειώνουν ότι η «Reggeborgh θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χρηματοδότησης της Ελλάκτωρ και θα υποστηρίξει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα προσδώσει ρευστότητα αναγκαία για την επανεκκίνηση της εταιρείας».

    Η έκτακτη γενική συνέλευση που έχει ζητηθεί από τους Ολλανδούς με θέμα την αλλαγή διοίκησης και την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου είναι υποχρεωτικό να γίνει, βάσει της νομοθεσίας, έως τα μέσα Ιανουαρίου 2021, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Reggeborgh ελέγχει ήδη (άμεσα και με φιλικούς προς αυτή άλλους μετόχους) το 35% (ίσως πλέον και 38%) των μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου.

    Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι Ολλανδοί απευθύνθηκαν στους Αν. και Δημ. Καλλιτσάντση. Διαπραγματεύτηκαν μαζί τους τον τρόπο της αποχώρησής τους από τη διοίκηση και το μετοχικό κεφάλαιο χωρίς όμως, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, να επιτευχθεί συμφωνία.

    Μεσολάβησε η προσπάθεια που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει ο κ.  Καλλιτσάντσης να απευθυνθεί σε άλλους επιχειρηματίες (Έλληνες) για να επενδύσουν στον κατασκευαστικό όμιλο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί κάποιο αποτέλεσμα, αν και πληροφορίες επιμένουν ότι ποσοστό ή το σύνολο του 25,8% που είναι ενεχυριασμένο στη Farallon έχει πουληθεί ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Μένει να επιβεβαιωθεί με σχετική ανακοίνωση, καθώς η έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης επί όσων λέγονται και γράφονται έχει αφήσει άπλετο χώρο για ακατάσχετη φημολογία.

    Διαβάστε επίσης: 

    – ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 10,3% το ποσοστό της Reggeborgh – Με 22,9% έπειτα από την αγορά των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα

    – Έκπληξη στην Ελλάκτωρ: Στην πώληση 1,7 εκατ. μετοχών προχώρησε ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (upd)

    – Ελλάκτωρ: Στα… χαρακώματα διοίκηση (βασικοί μέτοχοι) και Reggeborgh Invest – Τι λένε τα δύο στρατόπεδα – Αναλυτικά η αίτηση προς το ΔΣ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ