• Business

    Έκπληξη στην Ελλάκτωρ: Στην πώληση 1,7 εκατ. μετοχών προχώρησε ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (upd)

    • NewsRoom

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Αλλάζουν τα δεδομένα στην Ελλάκτωρ.

    Σήμερα έγινε γνωστό ότι στην πώληση 1,72 εκατ. μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε ο βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αναστάσιος Καλλιτσάντσης όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

    Η αξία των μετοχών ανέρχεται περίπου στα 3 εκατ. ευρώ.

    Η πώληση των μετοχών πραγματοποιήθηκε στην Πέμπτη και ανακοινώθηκε σήμερα καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία η συναλλαγή πρέπει να δημοσιοποιηθεί από την ημερομηνία της πώλησης,  εντός 2 εργασίμων ημερών ( Τ+2).

    Οι μετοχές αυτές είχαν εξαιρεθεί από το ενέχυρο που είχαν βάλει οι Αναστάσιος και Δημήτρης Kαλλιτσάντσης στo Farallon Capital.

    Να σημειωθεί οι κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης  είχαν στα  χέρια τους (χωρίς ενέχυρο) το 1,7% των μετοχών της Ελλάκτωρ,  ενώ το 25,56% είναι δεσμευμένο στην Farallon.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη κατέχουν το 0,9% των μετοχών. Βέβαια πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να έχουν πουληθεί και αυτές οι μετοχές την Παρασκευή και σήμερα Δευτέρα, κάτι που θα φανεί από ενδεχόμενες ανακοινώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη.

    Το μείζον ερώτημα που τίθεται πλέον είναι γιατί ρευστοποίησε τις μετοχές του ο κ. Καλλιτσάντσης με δεδομένο ότι ακολουθεί σε περίπου 45 ημέρες η Γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με τους Ολλανδούς του fund Reggeborgh Invest να ζητούν αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Με αυτό το δεδομένο “αδυνατίζει” την θέση του στις επικείμενες εξελίξεις, εάν ισχύει η πληροφόρηση που υπάρχει ότι οι μετοχές πουλήθηκαν στην αγορά την προηγούμενη Πέμπτη και όχι σε κάποιον ιδιώτη η κάποιο fund.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ: 

    Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ γνωστοποιεί τα εξής :

    Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Εκτελεστικό Μέλος) Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (Υπόχρεο Πρόσωπο, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, ανακοινώνει ότι, προέβη την 03.12.2020:

    α) σε πώληση 290.500 κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, συνολικού ποσού €508.343,08 και

    β) σε πώληση, μέσω του συνδεδεμένου νομικού προσώπου ARGONIO ENTERPRISES LIMITED (ελεγχόμενη εταιρεία από τον ίδιο), 1.436.989 κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, συνολικού ποσού €2.409.120,91 .

    Η ανωτέρω συναλλαγή μας γνωστοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005, όπως ισχύει.



    ΣΧΟΛΙΑ