• Business

    Ελλάκτωρ: Αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο ζήτησε η Reggeborgh (upd) – Επιβεβαίωση mononews

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης-CEO ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης-CEO ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάκτωρ.

    Όπως έγινε γνωστό, ο όμιλος Reggeborgh Invest κατέθεσε επίσημα αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του κατασκευαστικού ομίλου με δύο θέματα: την αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διαχειριστικό έλεγχο στον κατασκευαστικό όμιλο για τα τελευταία δύο χρόνια.

    Ειδικά το τελευταίο σηματοδοτεί ότι στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,53% 2,57 προμηνύεται μία γενική συνέλευση στην οποία θα αναμετρηθούν σκληρά οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι με την ολλανδική εταιρεία, η οποία επιθυμεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον κατασκευαστικό όμιλο.

    Από την πλευρά της Ελλάκτωρ ωστόσο, και μέχρι πριν λίγη ώρα, αρμόδια στελέχη σημείωναν ότι δεν έχει κατατεθεί κανένα αίτημα για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης καθώς και ότι η γενική συνέλευση δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει διαχειριστικό έλεγχο.

    Προσέθεταν ότι αρμόδιο όργανο να επιβάλει δικαστικό έλεγχο σε μια εταιρεία είναι το δικαστήριο και αυτό εφόσον πειστεί ότι συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι μη χρηστής διαχείρισης.

    Αναφορικά με το αίτημα για σύγκληση γενικής συνέλευσης που υποβάλλει η ολλανδική εταιρεία, εκτιμάται ότι έχει καθυστερήσει καθώς υποβάλλεται με δικαστικό επιμελητή.

    Πάντως, όπως έγραφε το mononews.gr, θα αποτελέσει έκπληξη αν η ολλανδική Reggeborgh εγκαταλείψει τη «μάχη». Ελέγχει επισήμως το 5,43% του ομίλου Ελλάκτωρ, ενώ ασκώντας το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για το 12,5% του Λεωνίδα Μπόμπολα φτάνει στο 17,5%. Πρόκειται για ένα μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο, βρίσκεται στην Ελλάδα, έχοντας σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Τέρνα και πριν αποφασίσει να «κτίσει» θέση και στην Ελλάκτωρ είχε καταρτίσει τη στρατηγική του.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ