• Business

    Deutsche Werte: Γιατί εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής Maximus Τerra


    Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την ελληνική αγορά ενέργειας και ειδικά για τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών είναι γεγονός και αποδεικνύεται στην πράξη από τη νέα επένδυση του γερμανικού fund Deutsche Werte.

    Στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής Maximus Τerra, η οποία αναπτύσσει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εισήλθε η γερμανική επενδυτική εταιρεία Deutsche Werte, ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 200 MW.
    Η γερμανική εταιρεία  ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα σχέδια της ελληνικής εταιρείας όσον αφορά στην αδειοδότηση μονάδων ηλιακής ενέργειας ισχύος 200 MW και θα προσφέρει τόσο χρηματοδοτική στήριξη όσο και υποστήριξη σε επίπεδο σχεδιασμού και εκτέλεσης των project που προτίθεται να υλοποιήσει η εταιρία.
    Σύμφωνα με την Deutsche Werte, οι σχετικές άδειες μπορούν είτε να πωληθούν σε παραγωγούς ενέργειας για «σημαντικό» βραχυπρόθεσμο κέρδος είτε να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έργων που θα ανήκουν στην εταιρεία.
    Όπως υπολογίζει η ίδια, η τρέχουσα αξία μίας άδειας κινείται στα 100.000 ευρώ ανά MW, ενώ ένα φωτοβολταϊκό χαρτοφυλάκιο 200 MW θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 340 εκατ. ευρώ σε βάθος εικοσαετίας.

    Η MAXIMUS TERRA αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα στον τομέα των ΑΠΕ ήδη από το 2010, όταν και ιδρύθηκε από την Private Consulting A.E., η οποία αποτελεί τη μετεξέλιξη και μετονομασία τnς ΤΕΚΜΩΡ Βορείου Ελλάδος Α.Ε.

    Η δραστηριότητά της στις ΑΠΕ αφορά σε αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιομάζα και βιοαέριο, με την εταιρεία να συνεργάζεται με μεγάλους ομίλους όπως η ιταλική Enel και η Libra Group, που εδρεύει στις ΗΠΑ.

    Το ενδιαφέρον της DWH έχει να κάνει ιδίως με τα έργα φωτοβολταϊκών αθροιστικής ισχύος περίπου 200MW που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο και η επικείμενη κατασκευή των οποίων θα συγχρηματοδοτηθεί από τη γερμανική εταιρεία.

    Η DWH ενδιαφέρεται τόσο για την πώληση αδειών, όσο και για την κατασκευή των έργων, υπολογίζοντας ότι η λειτουργία ενός σταθμού 25 MW μπορεί να καταγράψει τζίρο πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας που να φτάνει ακόμα και τα 2 εκατ. ευρώ. το χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ