• Business

    Creta Farms: Το σχέδιο επαναφοράς στην κανονικότητα και η πληρωμή-έκπληξη


    Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την περασμένη Παρασκευή τους εργαζόμενους της Creta Farms, οι οποίοι είδαν για δεύτερη φορά το «χρώμα του χρήματος» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προσωρινή διοίκηση προχώρησε στην καταβολή ενός δεκαπενθημέρου στο προσωπικό της πολύπαθης αλλαντοβιομηχανίας, οι οποίοι περιμένουν από μέρα σε μέρα να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγική διαδικασία και να ξαναβρεθούν στα πόστα τους καθώς αυτή τη στιγμή, είναι σε λειτουργία μόνο το σφαγείο και η χοιροτροφική μονάδα.

    Η πλήρης επαναλειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι βασικό ζητούμενο μετά την αλλαγή διοίκησης, με πρωτοβουλία των πιστωτριών τραπεζών και την εξασφάλιση μέτρων προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.

    Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναμένεται να λάβει ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, έως ότου βρεθεί ο νέος στρατηγικός επενδυτής που θα αναλάβει την ευθύνη ανασυγκρότησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά για την Creta Farms είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita, Νίκας), το αμερικάνικο fund HIG, ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου, το fund που ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και ο Δημήτρης Βιντζηλαίος της Impala Investments.

    Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν πως η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές, η οποία αναμενόταν τις επόμενες μέρες, μετατέθηκε για τα μέσα Νοεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 18η Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ