• Business

    Creta Farms: Έξι οι «μνηστήρες» που διεκδικούν την εταιρεία


    Κορυφώνεται η αγωνία για την επόμενη μέρα της Creta Farms καθώς η διαδικασία για την εύρεση νέου επενδυτή φτάνει προς το τέλος της. Μάλιστα, σήμερα οι υποψήφιοι «μνηστήρες» κλήθηκαν να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως συνολικά 6 επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν προσφορά.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το «παρών» έδωσε ο γνωστός επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, στον διαγωνισμό συνεχίζει και η εταιρεία Strategic Initiatives Foods που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

    Στον αντίποδα, την απόφαση να αποσυρθεί από τη διαδικασία έλαβε η VNK Capital, συμφερόντων της οικογένεια Κάτσου, ενώ εκτός διεκδίκησης φαίνεται πως επέλεξαν να μείνουν και η Optima της οικογένειας Παντελιάδη αλλά και η Virtus Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου, κάτι που πάντως μένει να αποδειχθεί και επίσημα.

    Ερώτημα υπάρχει αναφορικά με τη συμμετοχή του ομογενούς επιχειρηματία Θόδωρου Δουζόγλου, ο οποίος έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεσή του να επενδύσει στην κρητική αλλαντοβιομηχανία καθώς επίσης και για το αμερικάνικο fund HIG Capital.

    Άνθρωποι με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πάντως πως η κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, εάν δεν μετουσιωθεί σε δεσμευτική προσφορά. «Αυτό που τελικά μετράει είναι πόσοι θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά και υπενθυμίζουν την υπόθεση πώλησης της Μινέρβα Ελαιουργική, όπου στην τελική φάση το παρών έδωσαν μόλις δυο υποψήφιοι (Μέλισσα Κίκιζας και Deca/Diorasis), παρ’ ότι αρχικά είχαν εκφράσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία που έχει ορίσει η ΕΥ που διενεργεί τον διαγωνισμό πώλησης στους υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά είναι η 24η Οκτωβρίου. Την επίσπευση της ανάδειξης του νέου επενδυτή για την Creta Farms έχουν ζητήσει και οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες θέλουν να δουν τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα να κλείνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.



    ΣΧΟΛΙΑ