• Business

    Creta Farms: Eξώδικο προς τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη

    Δομαζάκης

    Κωνσταντίνος Δομαζάκης,


    Eξώδικο προς τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη έστειλε η Creta Farms καλώντας τον να ανακαλέσει τις συκοφαντίες και τις ανυπόστατες πληροφορίες εις βάρους της εταιρείας, ενώ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, ιδίως του δικαιώματος αποζημίωσης.

    Να σημειωθεί ότι πρόσφατα πηγές της Impala του Δ. Βιτζηλαίου σχολιάζοντας στο mononews.gr τις νέες καταγγελίες του Κωνσταντίνου Δομαζάκη αναφορικά με τη διαδικασία εξυγίανση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, έκαναν λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.

    Ειδικότερα, όσον αφορά στις καταγγελίες πως οι «…επενδυτές της εταιρείας ουδέν κεφάλαιο έχουν διαθέσει για τη στήριξή της» υπογραμμίζουν πως η Impala εισέφερε 15 εκατ. ευρώ προτού καν κατατεθεί η αίτηση αναδιάρθρωσης στο αρμόδιο δικαστήριο, κάτι που αποτελούσε προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του σχεδίου ανάκαμψης ενώ παράλληλα αποπλήρωσε 2 εκατ. ευρώ από την ενδιάμεση χρηματοδότηση.

    Αναφορικά με τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης και διόγκωσης των οφειλών απαντούν πως η Creta Farms ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με θετικό EBITDA και υψηλό ταμειακό υπόλοιπο, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία ενώ τονίζουν πως μετά από πολλά χρόνια δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού.

    Αναφορικά με την απαίτηση που υποστηρίζει ο πρώην βασικός μέτοχος πως έχει έναντι της εταιρείας, υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μια αξίωση που δεν εντοπίσθηκε σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρεία.

    Τέλος, εμφανίζονται καθησυχαστικοί σχετικά με την αίτηση που κατέθεσε ο κ. Κ. Δομαζάκη για την ακύρωση της δικαστικής απόφασης, με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης και μεταβίβασης της Creta Farms στην Impala, εκτιμώντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα.

    Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία εξυγίανσης της Creta Farms επικυρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Η εταιρεία είχε υποβάλλει αίτημα να ενταχθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα στο πλαίσιο της διαδικασίας διάσωσης της, μέσα από την είσοδο νέου στρατηγικού επενδυτή.

    Την εξέλιξη είχε χαιρετήσει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «η εταιρία γύρισε σελίδα, δεν έκλεισε, ο κόσμος κράτησε την δουλειά του και η Χώρα μας ένα δυνατό brand!».

    Διαβάστε επίσης

     



    ΣΧΟΛΙΑ