• Business

    Creta Farms: Στο «ραντάρ» του Δ. Βιτζηλαίου νέες εξαγορές – Οι προβλέψεις για τζίρο και EBITDA

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Βιντζηλαίος, Στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms και Διευθύνων Σύμβουλος της Impala Invest

    Δημήτρης Βιντζηλαίος, Στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms και Διευθύνων Σύμβουλος της Impala Invest


    Σε αναζήτηση εξαγορών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Creta Farms, εξετάζοντας διάφορες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν αρμονικά και να μεγαλώσουν το αποτύπωμά της.

    Αυτό αναφέρουν στο mononews ανώτατες πηγές της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, τονίζοντας πως είναι ήδη σε εξέλιξη αρχικές συζητήσεις με πέντε – έξι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις κατηγορίες του κρέατος, του ψυγείου, της κατάψυξης και των έτοιμων γευμάτων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

    «Είμαστε ανοιχτοί σε αξιοπρεπείς προτάσεις», σημειώνουν χαρακτηριστικά δείχνοντας τη βούληση τους να ενισχύσουν την Creta Farms μέσα από εξαγορές. Υπογραμμίζουν μάλιστα πως θα δηλώσουν το παρών στην περίπτωση που ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θελήσει μετά την Chipita να πουλήσει και την «Νίκας».

    Στο μεταξύ, η κρητική αλλαντοβιομηχανία συνεχίζει την προσπάθεια ανάκαμψης υπό την καθοδήγηση του νέου επενδυτή, της Impala του Δημήτρη Βιτζηλαίου. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διοίκηση επιχειρεί να διευρύνει τις υφιστάμενες αλλά και να συνάψει νέες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Μετά τη συμφωνία με την Lidl, η οποία λέγεται πως αποδίδει καρπούς πληροφορίες αναφέρουν πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για είσοδο στα καταστήματα της ρωσικής Mere.

    Παράλληλα, προχωρά σε νέα επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο του Ρεθύμνου ενώ μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τους πρώτους κωδικούς plant based αλλαντικών (χωρίς κρέας που απευθύνονται κυρίως σε vegan καταναλωτές). Μια κατηγορία που αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ.

    Τζίρος 100 εκατ. ευρώ

    Έμφαση δίδεται και στον γύρο, ένα προϊόν που εκτιμάται πως έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου. Η διοίκηση της Creta Farms εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία τη φετινή χρονιά χάρη και στη σημαντική ανάκαμψη του HORECA (εστίαση, ξενοδοχεία, catering), παρ’ ότι ακόμη οι παραγγελίες παραμένουν συγκρατημένες από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Κρήτης. Υπολογίζεται πως οι πωλήσεις της θα προσεγγίσουν τα 100 εκατ. ευρώ από περίπου 90 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ τα ΕΒΙΤDA θα ανέλθουν περίπου 6 εκατ. με 7 εκατ. ευρώ από περίπου 2 εκατ. με 3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Όσον αφορά στην αλλαγή επωνυμίας σε «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου», πηγές προσκείμενες στον Δημήτρη Βιτζηλαίο υπογραμμίζουν πως αφορά την «παλιά» Creta που βάση του σχεδίου διάσωσης κράτησε το παθητικό και οδεύει προς πτώχευση και τονίζουν πως η νέα εταιρεία, η οποία ανέλαβε να συνεχίσει τη δραστηριότητα παραγωγής αλλαντικών, μαζί με στοιχεία ενεργητικού θα διατηρήσει την επωνυμία Creta Farms Foods που είχε από την πρώτη στιγμή, όπως και τα σήματα στα προϊόντα της.

    Διαβάστε επίσης:

    -Creta Farms: Μπαίνει στα Lidl με υψηλούς στόχους – Συζητά συνεργασία με Kaufland στη Γερμανία

    -Creta Farms: Εντυπωσιακή ανάκαμψη στα οικονομικά μεγέθη το 2020

    -Αποκαλυπτικό: Όλες οι «κρυφές» συμμετοχές του Θεοδωρόπουλου και πού μπορεί να βάλει το μεγάλο απόθεμα σε μετρητά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ