• Business

    ΧΑ: Τράπεζες-Blue Chips 0-1. Κερδισμένος ο Mr Folli Follie, χαμένος ο Mr Jumbo

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων ήταν η σημερινή, με το γενικό δείκτη να σημειώνει εναλλαγές προσήμου, την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

    Το θετικό ξεκίνημα της συνεδρίασης και οι τοποθετήσεις που σημειώθηκαν στον απόηχο των ανακοινώσεων από το χθεσινό Eurogroup δεν είχαν διάρκεια, καθώς οι πωλητές πήραν το προβάδισμα με τις τράπεζες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ναι μεν…αλλά από τους ξένους αναλυτές για τα αποτελέσματα του Eurogroup, καθώς παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τη μη δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους αλλά και την επίτευξη των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    O Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,04% στις 641,80 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια τω συναλλαγών σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 633 μονάδες και υψηλότερη στις 651 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 163,42 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,75%, στις 180,91 μονάδες, ενώ πτώση 1,77% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 745,12 μονάδες.

    Σύμφωνα με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα στους χαμένους παρέμειναν οι κάτοχοι τραπεζικών τίτλων, Prem Watsa (Fairfax) και John Paulson, καθώς και ο Απόστολος Βακάκης, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε η Jumbo. Αντίθετα, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της FF Group και οι Ανδρέας και Λεωνίδας Κανελλόπουλος του Τιτάνα.

    Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 3,40% στις 57,42 μονάδες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να μετατοπίζεται από τις τράπεζες σε άλλους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η Eurobank υποχώρησε κατά 4,42%, η Εθνική έκλεισε με πτώση 2,90%, η Πειραιώς έχασε ποσοστό 3,33% και η Alpha Bank τερμάτισε με απώλειες 3,14%. Πιέσεις δέχθηκε και η μετοχή της Jumbo, που υποχώρησε κατά 3,09%, ο ΟΠΑΠ σημείωσε πτώση 2,13% ενώ με πτώση άνω του 1% έκλεισαν ΟΛΠ και Aegean.

    Aντίθετα, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Ελλάκτωρ να ενισχύεται κατά 7,91%, μετά την γνωστοποίηση της είδησης για τη μη έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο. Κέρδη 5,61% κατέγραψε η Τιτά, με άνοδο 4,03% έκλεισε η ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 3% ήτα τα κέρδη των ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ.  Βιοχάλκο, Folli Follie και Μυτιληναίος σημείωσαν κέρδη άνω του 2%.

    Από τις μετοχές του Mid Cap, ξεχώρισαν η Ευρωπαϊκή Πίστη με άνοδο σχεδόν 5%, η Ιντρακάτ με κέρδη 2,94%. Αντίθετα, πτώση 5,82% σημείωσε η MIG μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-distress-funds-etimazonte-na-rixoun-zesto-chrima-stin-agora-ke-stin-ellada/48277



    ΣΧΟΛΙΑ