• Ναυτιλία

    Χ. Τράιος: Η Petrogress κατακτά τη δυτική Αφρική

    tanker


    Μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας με πετρελαϊκή εταιρεία της Γκάνα ανακοίνωσε η ελληνική ναυτιλιακή Petrogress, συμφερόντων του Χρήστου Τράιου.

    Όπως έγινε γνωστό, τα τάνκερ της Petrogress θα αναλάβουν τη παροχή αργού πετρελαίου στην Platon Gas Oil Ghana (PGO) για αποθήκευση, διύλιση, διακίνηση και διανομή στην Γκάνα. Η ελληνική εταιρεία θα παραδίδει κάθε μήνα 3.000 με 5.000 τόνους αργού πετρελαίου στην PGO, ενώ τα κέρδη από τις πωλήσεις διυλισμένων προϊόντων θα μοιράζονται εξ ημισείας στις δύο εταιρείες.

    Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την PGO και πιστεύουμε ότι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την Petrogress να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Γκάνα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Petrogress, Χρήστος Τράιος. “Αθροιστικά οι εγκαταστάσεις, τα περιουσιακά στοιχεία και οι υπηρεσίες των εταιρειών μας όχι μόνο αναμένεται να προσφέρουν αυξημένες ροές εσόδων, αλλά επίσης και να ενισχύσουν το αποτύπωμά μας στη δυτική Αφρική”, πρόσθεσε.

    Η συμφωνία αυτή έρχεται ένα μήνα μετά την είσοδο της Petrogress σε μία κοινοπραξία με τη νιγηριανή A&E Petroleum, ονόματι P&A Nigeria Oil (PANOC), μία συμφωνία με την οποία μπήκε στην αγορά της Νιγηρίας.

    Η PANOC θα εστιάζει στην παροχή, θαλάσσια μεταφορά, διανομή και πώληση φυσικού αερίου και πετρελαίου και άλλων πετρελαϊκών προϊόντων, ενώ θα χρησιμοποιεί τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της A&E Petroleum.

    Η Petrogress θα έχει μερίδιο 55% στην κοινοπραξία, η οποία θα ναυλώσει τάνκερ και μικρότερα πλοία για τη μεταφορά πετρελαίου στις δεξαμενές της και για τη διανομή του.

    Η Petrogress, που διαχειρίζεται τέσσερα τάνκερ μέσω της ναυτιλιακής της Petronav, σχεδιάζει να αναζητήσει χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει τις περαιτέρω κεφαλαιακές της ανάγκες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρ. Πίττας: Πούλησε το παλαιότερο bulker της Euroseas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ντ. Οικονόμου: Κινήσεις αναδιάρθρωσης του στόλου της Omicron Ship Management

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Xρ. Οικονόμου: Μπαράζ νεότευκτων πλοίων για την TMS Cardiff Gas



    ΣΧΟΛΙΑ