• Ναυτιλία

    X. Τράιος: Αναιμικά κέρδη εν μέσω αναπτυξιακών κινήσεων για την Petrogress

    tanker ναυτιλία δεξαμενόπλοια ναυλαγορά


    Αδύναμα ήταν τα κέρδη της ναυτιλιακής Petrogress, συμφερόντων του  Χρήστου Τράιου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Ειδικότερα, η εταιρία, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην OTC αγορά της Νέας Υόρκης, κατέγραψε κέρδη ανά μετοχή 0,07 δολ. στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2018 έναντι κερδών 0,71 δολ. το ίδιο τρίμηνο του 2017.

    Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στις 237.272 δολ. έναντι 1,18 εκατ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης και τα έσοδα βυθίστηκαν στα 2,3 εκατ. δολ. έναντι 4,4 εκατ. δολ.

    Η Petrogress, διαχειρίζεται τέσσερα τάνκερ μέσω της θυγατρικής της ναυτιλιακής  Petronav. Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της, στόχος της είναι να αυξήσει το στόλο της εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση. 

    Την περασμένη Άνοιξη υπέγραψε σημαντική συμφωνία στη Δυτική Αφρική, με πετρελαϊκή εταιρία της Γκάνα.

    Η συμφωνία προέβλεπε ότι τα τάνκερ της Petrogress θα αναλάβουν τη παροχή αργού πετρελαίου στην Platon Gas Oil Ghana (PGO) για αποθήκευση, διύλιση, διακίνηση και διανομή στην Γκάνα. Η ελληνική εταιρεία θα παραδίδει κάθε μήνα 3.000 με 5.000 τόνους αργού πετρελαίου στην PGO, ενώ τα κέρδη από τις πωλήσεις διυλισμένων προϊόντων θα μοιράζονται εξ ημισείας στις δύο εταιρίες.

    Παράλληλα, το Μάρτιο 2018, η εταιρία του κ. Τράϊου συμφώνησε με τη νιγηριανή επιχείρηση A&E Petroleum τη δημιουργία joint ventureμε την επωνυμία Platon Gas Oil Ghana.

    Η PANOC εστιάζει στην παροχή, θαλάσσια μεταφορά, διανομή και πώληση φυσικού αερίου και πετρελαίου και άλλων πετρελαϊκών προϊόντων, ενώ  χρησιμοποιεί τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της A&E Petroleum. Η Petrogress έχει μερίδιο 55% στην κοινοπραξία.

    Τον Ιούλιο η ναυτιλιακή ενέκρινε τροποποίηση για την υλοποίηση reverse split στις μετοχές της, στην αγορά OTC, ανακοίνωσε στο report των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της

    Την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή της Petrogress διαπραγματεύονταν στα 0,0076 δολ.

    Η διοίκηση της εξακολουθεί να αναζητά την απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Οι νέες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Navios Maritime. Οι τελευταίες αγοραπωλησίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Η νέα παραγγελία της Enesel στα ναυπηγεία Daehan

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Νέος «πονοκέφαλος» για την Ocean Rig

     



    ΣΧΟΛΙΑ