• Ναυτιλία

    Χρήστος Τράιος: Big deal στη Νιγηρία για την Petrogress


    Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά της Νιγηρίας ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Petrogress, συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Τράιου, μέσω της δημιουργίας κοινοπραξίας με τη νιγηριανή εταιρία A&E Petroleum.

    Με την κίνηση αυτή η ελληνική εταιρία θα αυξήσει τα έσοδα της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.

    Η κοινοπραξία θα ονομάζεται P&A Nigeria Oil Co. Ltd. (PANOC) και θα έχει στόχο να συμμετάσχει σε επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη Νιγηρία.

    Eιδικότερα, η PANOC αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στη λειτουργία δεξαμενών αποθήκευσης, προμήθειας, θαλάσσιας μεταφοράς, διανομής και πώλησης πετρελαίου ντίζελ και άλλων πετρελαϊκών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου που προέρχεται από τη Νιγηρία.

    Σημειώνεται ότι η A&E Petroleum είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής των δεξαμενών αποθήκευσης που θα εκμεταλλεύεται η PANOC. Όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση της νέας εταιρίας, η A&E Petroleum και η Petrogress, μέσω της θυγατρικής της PIL, θα κατέχουν αντίστοιχα ποσοστό 55% και 45% της PANOC. Η νέα εταιρία αναμένεται να μισθώσει ή να ναυλώσει τάνκερ και φορτηγίδες για να διευκολύνει τη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου στις νιγηριανές δεξαμενές αποθήκευσης, καθώς και την πώληση και τη διανομή αυτών των προϊόντων.

    Για την προώθηση της δραστηριότητας της PANOC, η Petrogress σχεδιάζει να αναζητήσει χρηματοδότηση μέχρι 5 εκατ. δολάρια προκειμένου να διευκολύνει τις προγραμματισμένες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

    “Η συνεργασία μας με την Α&E Petroleum αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την Petrogress να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να λειτουργήσει στη νιγηριανή αγορά. Οι εγκαταστάσεις, τα περιουσιακά στοιχεία και οι υπηρεσίες της εταιρίας μας αναμένεται όχι μόνο να εξασφαλίσουν βελτιωμένες ροές εσόδων αλλά και να διασφαλίσουν το μέλλον μας σε αυτή τη σημαντική διεθνή αγορά”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrogress, Χρήστος Τράιος.

    Η Petrogres Co. Limited ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2009 στον Πειραιά με σκοπό να μεταφέρει πετρελαϊκά προϊόντα από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο. Μέσω της θυγατρικής της Petronav διαθέτει στόλο τεσσάρων τάνκερ, με τα οποία μεταφέρει αργό πετρέλαιο στη Δυτική Αφρική.

    ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Παππαδάκης: Πούλησε και άλλο bulker η Kassian Maritimes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραγγελίες για 100 τάνκερ από τους εφοπλιστές. Ποιος Έλληνας πρωταγωνιστεί στις συμφωνίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Δυναμική επιστροφή στα κέρδη για την Euroseas



    ΣΧΟΛΙΑ