• Business

    Α. Φράγκου: Μυστήριο με πλοίο της Navios Partners και κινεζική εταιρεία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το χωρητικότητας 52.100 dwt πλοίο Navios Apollon (κατασκευής 2000) της ναυτιλιακής εταιρείας Navios Maritime Partners, συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, για το οποίο κυκλοφορούν φήμες ότι πωλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες , το πλοίο πιθανόν να κατέληξε σε κινεζική εταιρεία, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Μάλιστα, άνθρωποι με γνώση των τεκταινόμενων στη Navios εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στις φήμες αυτές, σχολιάζοντας ότι θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν όντως ισχύουν.

    Σημειώνεται ότι το Navios Apollon είναι το παλαιότερο από τα συνολικά τρία ultra-handymax πλοία που διαθέτει στον στόλο της η Navios Partners, και ολοκλήρωσε τη ναύλωσή του, έναντι 4.465 δολαρίων ημερησίως, τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η Navios Partners εμφάνισε ζημίες ύψους 33,8 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη που αποδίδεται αφενός στις χαμηλές τιμές των ναύλων και αφετέρου στην μεγάλη έκθεση που είχε η εταιρεία στη νοτιοκορεάτικη χρεοκοπημένη Hanjin Shipping. Επιπλέον, στο εννεάμηνο του 2016 παρουσίασε ζημίες ύψους 50,4 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή της κας Φράγκου είχε ναυλώσει δύο φορτηγά πλοία τύπου capesize στην Hanjin έναντι 29.356 δολαρίων ημερησίως, μέχρι και το Δεκέμβριο του 2020. Παράλληλα, η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης Navios Partners είχε λάβει μετοχές της Hanjin στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, τις οποίες και πούλησε καταγράφοντας ζημίες ύψους 19,4 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Δυναμική είσοδος με 334 εκατ. δολ. στα πλοία LNG

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: E. Grimaldi: Οι Μινωικές Γραμμές ολοκλήρωσαν τις συμβάσεις ναύλωσης 2 πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άννα Ζολώτα: Νέο πλήρωμα στο NewLead Victoria – Τι θα συμβεί με το πλοίο (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ