• Business

    Apple: Από αρχές Μαΐου η κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων iPad – Πόσο θα κοστίζουν

    • Bloomberg
    Apple: Ενδέχεται επανασχεδιασμός των iPhone καθώς η ΕΕ πιέζει για κοινό φορτιστή

    Τιμ Κουκ- CEO της Apple


    Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πολυαναμενόμενα νέα iPad της Apple, με κάποια καθυστέρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην κυκλοφορία  των ανανεωμένων εκδόσεων του iPad Pro και του iPad Air.

    Τα μοντέλα Pro θα έχουν πιο ευκρινείς νέες οθόνες OLED, ενώ το iPad Air θα έχει για πρώτη φορά επιλογή οθόνης 12,9 ιντσών.

    Σημειώνεται ότι οι οθόνες OLED, είναι επίπεδες οθόνες που αποτελούνται από εικονοστοιχεία κατασκευασμένα από OLED (οργανικοί δίοδοι εκπομπής φωτός) και όχι από μονάδες με υγρούς κρυστάλλους.

    Σε αντίθεση με την τεχνολογία LCD (Liquid Crystal Display), η OLED δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό για να λειτουργήσει.

    Η κίνηση αυτή της Apple, σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς περιόδου χωρίς νέα μοντέλα στην ιστορία του iPad, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs το 2010.

    Το μεγάλο στοίχημα για τη Apple είναι η αναζωογόνηση της κατηγορίας με νέα μοντέλα και ανανεωμένα αξεσουάρ.

    Βουτιά 25%

    Οι πωλήσεις iPad μειώθηκαν κατακόρυφα τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ υπέστησαν πρόσθετη πτώση 25% από έτος σε έτος κατά την τελευταία περίοδο των διακοπών, που κατά κανόνα οι συγκεκριμένες συσκευές είναι αρκετά δημοφιλή δώρα.

    Οι πωλήσεις έχουν επιβραδυνθεί, αφού κορυφώθηκαν μέσα στην πανδημία, ενώ τα έσοδα μειώνονται συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια.

    Τα μοντέλα iPad Pro – με κωδικές ονομασίες J717, J718, J720 και J721 – θα διαθέτουν το νέο τσιπ M3 και θα λειτουργούν με επανασχεδιασμένες εκδόσεις του Magic Keyboard και του Apple Pencil.

    Αυτή θα είναι η πρώτη ενημέρωση των μοντέλων αυτής της σειράς από το 2018.

    Μάλιστα, το iPad Air, ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2022 με το τσιπ M1.

    Τώρα, θα αποκτήσει νέο επεξεργαστή και μέγεθος οθόνης 12,9, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αποκτήσουν ένα μεγάλο iPad με λιγότερα χρήματα από το πιο πολυτελές Pro.

    Από 599 δολάρια

    Η τιμή του νέου iPad Air θα ξεκινά από 599 δολάρια, ενώ η σειρά Pro θα κοστίζει 200 ​δολάρια περισσότερο.

    Η Apple είχε σχεδιάσει να κυκλοφορήσει τα νέα iPad μέχρι τα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, ωστόσο, η εταιρεία αγωνίζεται για να ολοκληρώσει το νέο λογισμικό, ενώ οι οθόνες των τελευταίων μοντέλων απαιτούν πολύπλοκες νέες τεχνικές κατασκευής, οι οποίες συνέβαλαν στην καθυστέρηση.

    Επιπλέον, στις 10 Ιουνίου, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών που διαρκεί μια εβδομάδα, η Apple αναμένεται να αποκαλύψει μια ανανεωμένη στρατηγική τεχνητής νοημοσύνης, παράλληλα με ενημερώσεις λογισμικού για τα ακουστικά iPhone, iPad, Apple Watch, Mac και Vision Pro.

    Διαβάστε επίσης: 

    Huawei: Ανακάμπτει καθώς Apple και Alibaba χάνουν έδαφος – Ισχυρή τριμηνιαία αύξηση κερδών

    Tim Cook: Νέα επένδυση στην Κίνα προαναγγέλλει ο CEO της Apple

    Apple: Εξανεμίστηκαν 113 δισ. δολάρια της κεφαλαιοποίησης της σε μία ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ