• Business

    Tim Cook: Νέα επένδυση στην Κίνα προαναγγέλλει ο CEO της Apple

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple


    H Apple σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω στην έρευνα στην Κίνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tim Cook, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στη χώρα της Ασίας.

    Η εταιρεία θα αντλήσει πόρους για εφαρμοσμένη έρευνα στο οικονομικό κέντρο της Σαγκάης, ανέφερε την Παρασκευή η κρατική εφημερίδα China Daily, επικαλούμενη τα όσα ανέφερε ο Cook στον υπουργό Εμπορίου Wang Wentao.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επένδυση.

    «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Κίνα, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην Έρευνα & Ανάπτυξη και στα καταστήματά μας», δήλωσε ο Cook.

    Ο CEO της Apple είναι μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών που αναμένεται να παρευρεθούν στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας στο Πεκίνο, το οποίο ξεκινά την Κυριακή. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang θα εκφωνήσει μια κεντρική ομιλία στην ετήσια σύνοδο κορυφής, ενώ υπάρχουν εικασίες σχετικά με τους κορυφαίους ηγέτες που θα παρευρεθούν.

    Ο Cook παρευρέθηκε επίσης στα εγκαίνια ενός εκτεταμένου νέου καταστήματος της Apple στο κέντρο της Σαγκάης, την Πέμπτη.

    Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω πρόσφατων ενδείξεων ότι η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα. Οι πωλήσεις του smartphone μειώθηκαν κατά 24% τις πρώτες έξι εβδομάδες του έτους, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα.

    Η κυβερνητική απαγόρευση για τα iPhone σε κρατικές υπηρεσίες και εταιρείες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση αποφασίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον συνεχίζουν να επιδεινώνονται, με τις ΗΠΑ να λαμβάνουν πρόσφατα περισσότερα μέτρα για να περιορίσουν τις φιλοδοξίες του αντιπάλου τους για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους ημιαγωγούς.

    Ο Wang είπε στον Cook ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να δημιουργήσει ένα δίκαιο, σταθερό και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον για αμερικανικές και κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εμπορίου το Σάββατο.

    Είπε επίσης ότι η Κίνα προωθεί την τεχνολογική καινοτομία και ότι τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Cloud Computing προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες σε εταιρείες όπως η Apple.

    Διαβάστε επίσης

    Bostic (FED Atlanata): Βλέπει τώρα μόνο μια μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024

    Μακελειό στο Crocus City Hall: Αντιπαράθεση για την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος – Ασυμφωνία για τον αριθμό των νεκρών

    FBI: Αναγνωρίζει τους επιβάτες της παρ’ ολίγον μοιραίας πτήσης της Alaska Airlines ως «πιθανά θύματα εγκλήματος»



    ΣΧΟΛΙΑ