• Business

    Απειλές, προπηλακισμοί, χειροδικίες και… διαφυγή με φορτηγό για χοίρους: Το χρονικό της μεγάλης έκρηξης στην Creta Farms

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Χειροδικίες, προπηλακισμοί, διαφυγή με φορτηγό μεταφοράς χοίρων (!) και παρέμβαση της αστυνομίας.

    Δεν πρόκειται για κάποια χολιγουντιανή ταινία, αλλά για σκηνές απ’ όσα τραγελαφικά εκτυλίχθηκαν χθες –σύμφωνα με τις αναφορές των εμπλεκόμενων μερών– στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Creta Farms.

    Πρωταγωνιστές τα αδέλφια Δομαζάκη, Μάνος και Κωνσταντίνος, βασικοί μέτοχοι της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, οι οποίοι εδώ και μερικούς μήνες έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο για την επικυριαρχία στην εταιρεία. Έναν πόλεμο χωρίς μέτρο και όριο, που πολλές φορές προκαλεί θλίψη για την κατάντια της άλλοτε κυρίαρχης κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν χθες ήταν -για τους μυημένους στην υπόθεση- λίγο πολύ αναμενόμενα, με δεδομένο τον οξύθυμο χαρακτήρα των Δομαζάκηδων (ο Μάνος Δομαζάκις υποστηρίζει ότι δέχθηκε μέχρι και απειλές για την ζωή του με την επίκληση πιστολιού από τον αδελφό του, Κωνσταντίνο).

    Αργά ή γρήγορα, η «έκρηξη» θα ξεσπούσε, αφού τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, με συνεχείς αλληλοκατηγορίες, εξώδικα και αγωγές για τα αίτια της εκκωφαντικής πτώσης της άλλοτε ακμάζουσας εταιρείας.

    Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα της συνέλευσης μύριζε εξ’ αρχής μπαρούτι. Παρ’ ότι στον χώρο είχαν στρατοπεδεύσει –σύμφωνα με μαρτυρίες- δυο περιπολικά της αστυνομίας, τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Τα νεύρα άλλωστε ήταν τεταμένα, αφού είχε προηγηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, μόλις δυο 24ώρα πριν, μια μαραθώνια και γεμάτη ένταση συνεδρίαση για την καταμέτρηση των ψήφων, η οποία διήρκησε πάνω από 11ώρες! Ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι και κράτησε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα το προεδρείο να αποφασίσει να διακόψει τη συνεδρίαση λόγω του προχωρημένου της ώρας.

    Αν και υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές, οι δυο οικογένειες δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια, όταν ο Μάνος Δομαζάκις επιχείρησε να διαβάσει επιστολή του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης που δεν παρέστη λόγω ανυπέρβλητου προσωρινού κωλύματος. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία προσπαθούσε μάταια να επιβάλλει την τάξη.

    Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης από την πλευρά του αμφισβητεί τα πάντα. Αρνείται πως χειροδίκησε εναντίον του αδελφού του, κάνοντας μάλιστα λόγο για κρεσέντο ψεύτικων ανακοινώσεων και διαρροών και υποστηρίζει πως η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε κανονικά ενώ εκλέχθηκε και νέο ΔΣ της Creta farms. Την παρέμβαση της αστυνομίας πάντως δεν την έχει αμφισβητήσει μέχρι στιγμής…

    Αίσθηση ωστόσο προκαλούν οι ισχυρισμοί του –που μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευσθεί- ότι ο Μάνος Δομαζάκης προπηλάκισε τον καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Νικόλαο Τέλλη, και στη συνέχεια φοβούμενος την υποβολή μηνύσεως και τη διαδικασία αυτοφώρου έσπευσε να εξαφανιστεί σκαρφαλώνοντας την καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου μεταφοράς χοίρων! Και μάλιστα όπως λέει, για αυτό υπάρχει και αποδεικτικό υλικό.

    Τα αντίπαλα στρατόπεδα ανανέωσαν το ραντεβού τους, στον ίδιο χώρο, στην έδρα της εταιρείας στο Ρέθυμνο για τις 3η Οκτωβρίου.

    Ανεξάρτητα ποιος λέει την αλήθεια -κάτι για το οποίο θα αποφανθεί πλέον η Δικαιοσύνη-, η νέα συνάντηση των δυο πλευρών αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο μάλιστα πως σήμερα υποβάλλονται οι μη δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές.

    Η σφοδρότητα της ενδοοικογενειακής διαμάχης προβληματίζει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τους ενδιαφερόμενους, τη στιγμή μάλιστα που παραμένει άγνωστο εάν έχουν ενεχυριαστεί οι μετοχές των βασικών μετόχων στις τράπεζες, πέραν της συμφωνίας σε επίπεδο προθέσεων…



    ΣΧΟΛΙΑ