• Business

    Σε ρινγκ μετατράπηκε η ΓΣ της Creta Farms-Παρέμβαση της αστυνομίας (upd)

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στη Γενική Συνέλευση της Creta Farms, με πληροφορίες από την πλευρά της διοίκησης να αναφέρουν πως χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να επιβληθεί η τάξη.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΓΣ διεκόπη, καθώς ασκήθηκε βία από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη και τον δικηγόρο του προς τον Μάνο Δομαζάκι. Ενώ υποστηρίζουν πως ο Μάνος Δομαζάκις εκδιώχθηκε με βία από τη ΓΣ.

     Ισχυρίζονται ακόμη ότι ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης έκανε κατάληψη του χώρου και πως η αστυνομία προσπάθησε μάταια να επιβάλει την τάξη.

    Στο μεταξύ η εταιρεία, με ανακοίνωσή της, έρχεται να επιβεβαιώσει την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης επικαλούμενη «ανυπέρβλητο προσωρινό κώλυμα του προέδρου».

    Στη συνέχεια δε, με νεώτερη ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην επίθεση του Κωνσταντίνου Δομάζακη στο προεδρείο της ΓΣ και στα όσα επακολούθησαν.

    Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της εταιρείας:

    Στις 3 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

    Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η εταιρεία ενημερώνει ότι «λόγω ανυπέρβλητου προσωρινού κωλύματος του προέδρου της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, η συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2019 σε συνέχεια της διακοπείσας από 23 Σεπτεμβρίου 2019 που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο 15ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου, θέση Λατζιμάς, Δήμου Ρεθύμνης, Π.Ε. Ρεθύμνης, διακόπτεται εκ νέου με απόφαση του Προέδρου της ΓΣ για τις 3 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στον ίδιο ως άνω χώρο».

    ———————————————————————

    Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Γ.Σ. της εταιρίας Creta Farm A.E. την 26η Σεπτεμβρίου 2019, σε συνέχεια της διακοπείσας για την ως άνω ημέρα συνεδρίασης της 23ης Σεπτεμβρίου 2019, στην έδρα της εταιρείας στο 15ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου, θέση Λατζιμάς, Δήμου Ρεθύμνης, Π.Ε. Ρεθύμνης, έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αναγνώσει επιστολή του Προέδρου της Γ.Σ. κ. Πλάτωνος Νιάδη, ο οποίος είχε ανυπέρβλητο προσωρινό κώλυμα να παραστεί στη γενική συνέλευση. Τότε επιχείρησαν να καταλάβουν πραξικοπηματικά  το προεδρείο ο μέτοχος κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, χειροδικώντας κατά του Προέδρου του ΔΣ,  με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εντάσεις που καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της Γ.Σ., η συνεδρίαση της οποίας  διεκόπη  και εξ αυτού του λόγου με απόφαση του Προέδρου της ΓΣ και του προέδρου του Δ.Σ. για τις 3 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στον ίδιο ως άνω χώρο.

    Είναι γνωστό πως η κατάσταση στην Creta Farms είναι περίπλοκη

    Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε σε πραγματικό μαραθώνιο, χωρίς μάλιστα να φθάσει στο τέλος, αν και ο Μάνος Δομαζάκις φαίνεται πως επικράτησε για μια ακόμη φορά.

    Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας στο Ρέθυμνο, όπου ήταν προγραμματισμένη η εξ’ αναβολής γενική συνέλευση της 4ης Σεπτεμβρίου 2019.

    Οι δυο πλευρές πήραν θέση μάχης και άρχισε το επίπονο –όπως αποδείχθηκε- έργο της καταμέτρησης των ψήφων και η αξιολόγηση των εξουσιοδοτήσεων.Ύστερα από 9 ώρες (!), ο Μάνος Δομαζάκις –όπως έχει επιλέξει να γράφει το επίθετό του για να διαφοροποιείται από τον αδελφό του Κωνσταντίνο- ανεδείχθη σε νικητή, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συγκέντρωσε την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων της Creta Farms.

    Υπενθυμίζεται ότι και στην προηγούμενη γενική συνέλευση είχε επικρατήσει και πάλι η πλευρά του Εμμανουήλ Δομαζάκι.

    Στη συνέχεια, η γενική συνέλευση προχώρησε στη συζήτηση των θεμάτων της ατζέντας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε λόγω του περασμένου της ώρας τη διακοπή της συζήτησης και τη συνέχισή της την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

    Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα θέματα που καλούνταν να αποφασίσει η σημερινή γενική συνέλευση ήταν η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2018 καθώς και η ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ένα θέμα που προστέθηκε μετά από αίτημα του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, ο οποίος αποπέμφθηκε από τη διοίκηση με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου πριν από μερικούς μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ