• Ναυτιλία

    Αγγ. Φράγκου: Σε προχωρημένες συζητήσεις για αναχρηματοδότηση δανείων η Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Η ναυτιλιακή Navios Acquisition, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση δανείων για τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων, τα οποία λήγουν στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς και στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

    Η πιστωτική διευκόλυνση, αν επιτευχθεί, θα έχει διάρκεια έξι ετών και προφίλ αποπληρωμής 12 έτη. Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για τη χρήση του 2017.

    Η ναυτιλιακή εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο 2017 καθαρές ζημιές 11,9 εκατ. δολ. έναντι καθαρών εσόδων 18,1 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Στο σύνολο του έτους οι καθαρές ζημιές ανήλθαν στα 78,9 εκατ. δολ. έναντι καθαρών εσόδων 62,8 εκατ. δολ. το 2016.

    Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Navios Acquisition ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς κοινών μετοχών της εταιρίας μέχρι και 25 εκατομμύρια δολάρια, διάρκειας δύο ετών.

    H Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Acquisition, σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία της ναυτιλιακής δήλωσε: “Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που εμφάνισε η εταιρία. Κατά το τέταρτο τρίμηνο 2017, η Navios Acquisition εμφάνισε έσοδα 50,3 εκατ. δολ. και προσαρμοσμένα EBITDA 20 εκατ. δολ. Στο σύνολο του 2017, τα έσοδα ανήλθαν στα 227,3 εκατ. δολ. και τα EBITDA στα 107,7 εκατ. δολ. Παράλληλα ανακοινώσαμε τη διανομή μερίσματος 0,02 δολ. ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό το μέρισμα αντιπροσωπεύει ετήσια διανομή ύψους 0,08 δολ. ανά μετοχή και απόδοση σχεδόν 10% σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή της αγοράς.”

    H Navios Acquisition διαθέτει στόλο 36 πλοίων, εκ των οποίων τα 8 είναι VLCC, τα 26 τάνκερ και τα δύο τάνκερ μεταφοράς χημικών προϊόντων.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό επενδυτικό fund Lewis Carroll Trust, με έδρα τη Φλόριντα, αύξησε πέρυσι το μερίδιο του στη ναυτιλιακή σε σχεδόν διψήφιο ποσοστό. 

    Ειδικότερα, το ποσοστό του Lewis Carroll Trust στην Navios Acquisition ανέρχεται πλέον στο 9,5%, που μεταφράζεται σε πάνω από 14,3 εκατομμύρια μετοχές, από τις συνολικά 150,8 εκατ. μετοχές της εταιρίας.

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Τσάκος: Nέα παραγγελία της Tsakos Shipping στην αγορά ξηρού φορτίου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Richard Rivlin (VesselsValue): Οι κλάδοι της ναυτιλίας που θα πρωταγωνιστήσουν το 2018

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος παίκτης στην ελληνική αγορά του dry bulk που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα

     



    ΣΧΟΛΙΑ