• Ναυτιλία

    Aγγ. Φράγκου: Αυτός είναι ο επενδυτής που “ποντάρει” στη Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Σε σχεδόν διψήφιο ποσοστό αύξησε πέρυσι το μερίδιό του στη ναυτιλιακή Navios Maritime Acquisition (συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου) το αμερικανικό επενδυτικό fund Lewis Carroll Trust, με έδρα τη Φλόριντα, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Ειδικότερα, το ποσοστό του Lewis Carroll Trust στην Navios Acquisition ανέρχεται πλέον στο 9,5%, που μεταφράζεται σε πάνω από 14,3 εκατομμύρια μετοχές, από τις συνολικά 150,8 εκατ. μετοχές της εταιρείας.

    Σημειωτέον ότι το fund μπήκε στην Navios Acquisition το 2011 με 2,94 εκατ. μετοχές (ποσοστό 6,1%), ενώ το 2012 αύξησε το μερίδιό του στις 7,26 εκατ. μετοχές, που τότε ισοδυναμούσαν με το 17,9% του συνόλου των 40,6 εκατ. μετοχών της εταιρείας. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι το fund έφτασε στα τέλη του 2013 να έχει 11 εκατομμύρια μετοχές, το ποσοστό του στην εταιρεία υποχώρησε στο 8,17%, λόγω του αυξημένου αριθμού των μετοχών της ναυτιλιακής, που πλέον είχαν ξεπεράσει τα 134 εκατομμύρια.

    Το 2015 το Lewis Carroll Trust αύξησε το ποσοστό του στο 8,2% και το 2016 στο 9,27%, πριν φτάσει το 2017 στο 9,5%.

    Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μερίδιο στην εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί η μητρική Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου, με ποσοστό 43,4%.

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία
    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγ. Φράγκου: Δυνατά deals με μακροχρόνιες συμφωνίες ναυλώσεων για τη Navios Midstream

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Η νέα κίνηση της Dorian LPG

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος παίκτης στην ελληνική αγορά του dry bulk που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα



    ΣΧΟΛΙΑ