• Business

    Alexey Mordashov: Επανεμφανίστηκε το σούπερ γιοτ του Ρώσου μεγιστάνα μετά από 8 μήνες

    • Bloomberg
    Alexey Mordashov

    Ο Ρώσος μεγιστάνας, Alexey Mordashov


    Το σούπερ γιοτ Nord, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Alexey Mordashov επανεμφανίστηκε μετά από περίπου οκτώ μήνες, έχοντας αποφύγει την κατάσχεση του από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το σκάφος κατευθύνεται προς το Μπουσάν στη Νότια Κορέα.

    Το μήκους 142 μέτρων γιοτ άρχισε να μεταδίδει ξανά τη θέση του στις 12 Ιουνίου στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές της Ινδονησίας, ενώ είχε σταμάτησε να μεταδίδει την τοποθεσία του πέρυσι, όσο βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική.

    Πριν από αυτό το ταξίδι, το Nord έφτασε τον περασμένο Οκτώβριο στο Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ που προειδοποίησε τις αρχές της πόλης ότι η παροχή βοήθειας σε άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις θα μπορούσε να απειλήσει την θέση του ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου.

    Του σούπερ γιοτ αναμένεται να φτάσει στο Μπουσάν στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Τα δυτικά κράτη έχουν δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων δισεκατομμυριούχων μετά την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από δώδεκα γιοτ αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το άλλο superyacht του Mordashov, το Lady M, κατασχέθηκε στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2022.

    Ο Mordashov, ο έκτος πλουσιότερος πολίτης της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος μέτοχος της χαλυβουργίας Severstal PJSC, πιθανότατα δεν βρίσκεται στον Nord καθώς πρόκειται να εμφανιστεί στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη την Πέμπτη.

    Το Μπουσάν, στο νοτιοανατολικό άκρο της κορεατικής χερσονήσου, είναι ένας προορισμός που προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Νότια Κορέα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και έχει δηλώσει ότι στηρίζει τις κυρώσεις στη Ρωσία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Alfa Nero: Σε πλειστηριασμό το σούπερ γιοτ που είχαν Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου (φωτογραφίες)

    Forbes: Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 152 δισ. δολάρια το 2022

    Κονσταντίν Μαλοφέγεφ: Κατηγορεί την Ουκρανία πως προσπαθεί να του κλέψει 5,4 εκατ. δολάρια

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ