• Business

    Alfa Nero: Σε πλειστηριασμό το σούπερ γιοτ που είχαν Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου (φωτογραφίες)

    • NewsRoom

    Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου


    Μυστήριο επικρατεί σχετικά με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του εγκαταλειμμένου σούπερ γιοτ Alfa Nero μήκους 267 ποδιών που είναι αγκυροβολημένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα της Καραϊβικής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με πλειστηριασμό.

    Οι δικηγόροι του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Andrey Guryev δήλωσαν ότι δεν ανήκει στον πελάτη τους, παρά το γεγονός ότι η χώρα της Καραϊβικής ισχυρίζεται ότι το πολυτελές γιοτ που μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και διαθέτει πισίνα υπερχείλισης η οποία μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο, ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις διεθνείς κυρώσεις.

    «Όπως έχουμε ενημερώσει τις αρχές της Αντίγκουα , ο  Guryev ούτε έχει στην κατοχή του ούτε ελέγχει το Alfa Nero και απλώς χρησιμοποιεί κατά καιρούς το γιοτ υπό εμπορική ναύλωση από το 2014», έγραψε ο νομικός εκπρόσωπος του απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg.

    Ο επικεφαλής του λιμανιού της Αντίγκουα, Darwin Telemaque, δήλωσε ότι εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης του Alfa Nero έως τις 31 Μαρτίου, θα αναγκαστεί να το βγάλει σε πλειστηριασμό.

    Το σκάφος είχε κατασκευαστεί αρχικά για τον Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα το πούλησε το 2011, πέριξ των 100 εκατ. δολαρίων. Αγοραστής αρχικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν ο Ιταλοελβετός Μπερταρέλι, ωστόσο στη συνέχεια κατέληξε στον Ρώσο μεγιστάνα Andrey Guryev.

    πηγή: www.oceancoyacht.com

    Για «πολύ πάνω από ένα χρόνο» η μαρίνα κάλυπτε μεγάλους λογαριασμούς καυσίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και τροφίμων για το πενταμελές πλήρωμα του γιοτ, επισήμανε ο Darwin Telemaque. Το γραφείο του πρωθυπουργού θεωρεί το Alfa Nero ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος και λέει ότι ο λογαριασμός του έχει ξεπεράσει τα 500.000 δολάρια.

    πηγή: www.oceancoyacht.com

    Τώρα υπάρχει ανησυχία ότι το σκάφος θα παραμείνει εκεί και θα εμποδίζει την κυκλοφορία στο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Αντίγκουα, είπε ο Telemaque.

    «Ο κλάδος του yachting είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια πηγή εσόδων μας, μεγαλύτερη ακόμη και από την επιχείρηση κρουαζιέρας», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Και πρέπει να πάρουμε μέτρα για να τον προστατεύσουμε και να μην επιτρέψουμε στο γιοτ να γίνει βάρος για τη χώρα μας».

    πηγή: www.oceancoyacht.com

    Ο Guryev, ο οποίος έχει περιουσία 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index, είναι ο ιδρυτής και ο μεγαλύτερος μέτοχος της PhosAgro, μιας από τις πιο μεγαλύτερες εταιρείες λιπασμάτων στην Ευρώπη.

    πηγή: www.oceancoyacht.com

    Του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ για τους δεσμούς του με το Κρεμλίνο εν μέσω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

    Μετά από αίτημα των ΗΠΑ, οι αρχές της Αντίγκουα έψαξαν πέρυσι το σκάφος, επιτρέποντας στο FBI να παρακολουθήσει την επιχείρηση.

    πηγή: www.oceancoyacht.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Αθηνά Ωνάση: Όλη η αλήθεια για την περιουσία της χρυσής κληρονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ