• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε χαμηλό έτους το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται οι φόβοι για τον κοροναϊό

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Οι απώλειες διευρύνονται για το πετρέλαιο, με την τιμή του να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο έτους λόγω των φόβων ότι ο ταχύτατα διαδεδομένος κοροναϊός θα έχει μεγάλη επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν κατά 1,4%, έχοντας ήδη καταγράψει απώλειες άνω του 7% κατά τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις. Κορυφαία στελέχη του κλάδου υγείας των ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τρίτη για έξαρση της λοίμωξης στη χώρα, πυροδοτώντας ένα άλλο sell-off στη Wall Street και στα βασικά προϊόντα. Τα περιστατικά της Νότιας Κορέας έφτασαν στα 1.200 από μόλις 51 πριν από μία εβδομάδα,  σημειώθηκαν 11 θάνατοι στην Ιταλία και αυξάνονται τα κρούσματα στο Ιράν.

     

    WTI put skew surges to the highest since June as traders seek protection

     

    Οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν εάν ο ιός θα μετατραπεί σε παγκόσμια πανδημία και πόσο σοβαρές θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις. Η συνάντηση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων τους την επόμενη εβδομάδα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η αγορά περιμένει να δει αν η συμμαχία θα συμφωνήσει σε βαθύτερες και μεγαλύτερης διάρκειας περικοπές παραγωγής για να αντιμετωπίσει την πτώση της ζήτησης.

    «Το θέμα είναι τι σημαίνει αυτό για τη ζήτηση και μοιάζει να υπάρχουν λίγα περιθώρια να συμβεί αυτό βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Michael Poulsen, αναλυτής της Global Risk Management Ltd. «Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο ισχυρός πρόκειται να είναι ο αντίκτυπος του ιού”.

    Τα συμβόλαια Απριλίου West Texas Intermediate υποχώρησαν στα 49,21 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, αφού είχαν καταγράψει απώλειες 3% την Τρίτη.

    Τα συμβόλαια Απριλίου του brent έχασαν ποσοστό 1,6% και διαμορφώθηκαν στα 54,06 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα, μετά την πτώση 2,4% που σημείωσαν την προηγούμενη συνεδρίαση.

    Το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα που αυξάνονται τα αποθέματα, εάν η παραπάνω εκτίμηση επιβεβαιωθεί από τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα την Τετάρτη.



    ΣΧΟΛΙΑ