• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους για να δώσουν περισσότερο χρόνο στη First Republic

    • NewsRoom
    First Republic Bank

    First Republic Bank


    Οι αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη διευκόλυνση δανεισμού έκτακτης ανάγκης για τις τράπεζες με τρόπους που θα έδιναν περισσότερο χρόνο στην First Republic Bank για να ενισχύσει τον ισολογισμό της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, αναφέρει το Bloomberg.

    Οι αξιωματούχοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποια είδους υποστήριξη θα μπορούσαν να παράσχουν στην First Republic, εάν υπάρχει, και η επέκταση της προσφοράς της Federal Reserve είναι μία από τις πολλές επιλογές που εξετάζονται σε αυτό το πρώιμο στάδιο.

    Οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν να παλεύουν με δύο άλλες αποτυχημένες τράπεζες – τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank – που απαιτούν περισσότερη άμεση προσοχή.

    Ακόμη και αν δεν γίνει αυτό το βήμα, οι φύλακες βλέπουν την First Republic ως αρκετά σταθερή ώστε να λειτουργεί χωρίς καμία άμεση παρέμβαση, καθώς η εταιρεία και οι σύμβουλοί της προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να στηρίξουν τον ισολογισμό της, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

    Η μετοχή της First Republic υποχώρησε περισσότερο από 90% αυτόν τον μήνα εν μέσω ανησυχιών ότι ο δανειστής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα μπορούσε να πέσει θύμα των ίδιων δυνάμεων που προκάλεσαν πρόσφατα την κατάρρευση τριών τραπεζών των ΗΠΑ. Όμως, ενώ αυτές οι τράπεζες καταστράφηκαν από ένα ταχύτατο μπαράζ  αναλήψων από τους πελάτες, η First Republic παρέμεινε ανοιχτή και ανεξάρτητη.

    Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά την υγεία και την πρόοδο της εταιρείας — με στόχο να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σε περίπτωση που η κατάσταση αλλάξει απροσδόκητα.

    Παρασκηνιακά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι καταθέσεις της τράπεζας σταθεροποιούνται και ότι δεν είναι ευαίσθητη όπως η Silicon Valley Bank, η οποία αναγκάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια των ρυθμιστικών αρχών μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

    Αν και η First Republic έχει διαρθρωτικά προβλήματα με τον ισολογισμό της, έχει αρκετή ρευστότητα για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών ενώ διερευνά λύσεις, είπαν οι πηγές του Bloomberg. Στη ρευστότητα περιλαμβάνονται και  30 δισεκατομμύρια δολάρια που κατατέθηκαν κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα.

    Οι εκπρόσωποι της Fed, της FDIC και της First Republic αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

    Διαβάστε επίσης

    Μοραβιέτσκι (Πολωνία): Η όρεξη σε ορισμένες χώρες για νέες κυρώσεις στην Ρωσία μειώνεται

    EE: Αμβλύνονται οι περιορισμοί για τους θερμικούς κινητήρες αυτοκινήτων μετά το 2035



    ΣΧΟΛΙΑ