• Τράπεζες

    FDIC: Διασπάται στα δύο η Silicon Valley Bank ενόψει της νέας προσπάθειας πώλησής της

    Silicon Valley Bank

    Silicon Valley Bank


    Στα δύο αποφάσισε να διασπάσει την Silicon Valley Bank η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία των Καταθέσεων των ΗΠΑ (Federal Deposit Insurance Corporation), προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο χωριστές δημοπρασίες, μετά την αποτυχία της να βρει αγοραστή την περασμένη εβδομάδα.

    Όπως αναφέρει το Reuters, το ένα μέρος θα αφορά την παραδοσιακή μονάδα καταθέσεων και το άλλο την μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής.  Η FDIC θα αναζητήσει προσφορές  έως τις 22 Μαρτίου και για την τράπεζα-γέφυρα που δημιούργησε μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank μέχρι τις 24 Μαρτίου.

    Τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσφορές για τα χαρτοφυλάκια των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

    Την περασμένη εβδομάδα, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η FDIC σχεδίαζε να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης για την SVB, με τη ρυθμιστική αρχή να επιδιώκει τη διάσπαση της τράπεζας.

    Εν τω μεταξύ, η First Citizens εξακολουθεί να ελπίζει να συνάψει μια συμφωνία για το σύνολο της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης

    S&P 500: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της UBS

    Τζέιμι Ντίμον: Επικεφαλής της ομάδας διάσωσης της First Republic



    ΣΧΟΛΙΑ