• Big Story

    Το νέο παρασκήνιο της τηλεόρασης. Ο Τούρκος μεγιστάνας Ilitzali ίδρυσε εταιρία. Έκπληξη από Φ. Βρυώνη

    • NewsRoom


    Ο Atzoun Ilitzali έγινε ευρέως γνωστός στη χώρα μας πριν από μερικούς μήνες, όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία και δήλωσε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του για επιχειρηματική είσοδό του στην ελληνική αγορά και απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού. Ο κ. Ιlitzali κατέχει το 70% του καναλιού 8 στην Τουρκία και εταιρεία παραγωγής reality games και τηλεπαιχνιδιών. To υπόλοιπο 30% του ΤV8 ανήκει στον κολοσσό της τουρκικής αγοράς, όμιλο Dogus, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται σχεδόν σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής σκηνής της γείτονος χώρας, ενώ έχει παρουσία και στην Ελλάδα, καθώς έχει εξαγοράσει το 50% της μαρίνας Φλοίσβου και τη μαρίνα της Μυτιλήνης.

    Ποια η νέα εξέλιξη με τον Τούρκο Μεγιστάνα;

    Atzoun Ilitzali-tsipras-davutoglu
    Στα αριστερά είναι ο Τούρκος Μεγιστάνας, Atzoun Ilitzali, στη μέση ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu και στα δεξιά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

    Όλοι θυμόμαστε την περίφημη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκίας-Ελλάδος προ μηνών με τον Τούρκο καναλάρχη και αγαπημένο «παιδί» της κυβέρνησης Erdoğan, Atzoun Ilitzali.

    Στην οποία συνάντηση ο τελευταίος με δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία αγοράς τηλεοπτικής άδειας στη χώρα μας. Βέβαια, η κυβέρνηση απέφυγε να τοποθετηθεί μετά την κριτική που ασκήθηκε. Αλλά όπως απεδείχθη για μία ακόμη φορά έπραξε υπογείως, προκειμένου να κάνει και την κατάλληλη προετοιμασία καλωσορίσματος του Τούρκου Μεγιστάνα.

    Έτσι, ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται σε καθημερινή βάση από τις τουρκικές παραβιάσεις, σήμερα το ειδικό ενημερωτικό newsletter του χώρου των media Business Today, δημοσίευσε κείμενο σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος καναλάρχης ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα. Λίγο προτού μάλιστα οριστικοποιηθεί η τελική προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες .

    Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων

    Atzoun_IlitzaliΗ εταιρεία φέρει την επωνυμία «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» και συστάθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Στον σκοπό της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η παραγωγή, η μορφοποίηση παραγωγής, η εφαρμογή και εκμετάλλευση ραδιοφωνικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες οπτικοακουστικής μετάδοσης.

    Επίσης, το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών που σχετίζονται με πρακτικές διαφήμισης, μάρκετινγκ και ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών. Ακόμη, η εταιρεία μπορεί να αντιπροσωπεύσει στην Ελλάδα επιχειρήσεις που ασκούν όμοια ή παρεμφερή δραστηριότητα στο εξωτερικό, καθώς και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, που δραστηριοποιούνται ή ασκούν εκμετάλλευση ή επενδύουν στους τομείς της ραδιοτηλεόρασης, ραδιοφωνίας και κινηματογραφικής παραγωγής.

    Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), ο Atzoun Ilitzali (Πρόεδρος του Δ.Σ) και ο συμπατριώτης του, Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ).

    Και τώρα τι;

    Προφανώς τώρα Ο Τούρκος Μεγιστάνας, Atzoun Ilitzali, έφαγε το ορεκτικό του και τώρα πάει για το κυρίως. Τουτέστιν, να πάρει και τηλεοπτική άδεια. Και το απαράδεκτο αυτό γεγονός να συμβεί με ταυτόχρονο κλείσιμο ελληνικών καναλιών, μένοντας στο δρόμο Έλληνες εργαζόμενοι. Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν για δύο λόγους. Πρώτον γιατί αυτή η «Αριστερή» κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει την διαπλοκή στα ΜΜΕ και κυρίως επειδή θέλει να βρει λύση στην οικονομική κρίση. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν(!).

    Έκπληξη από Βρυώνη. Θέλει να δώσει 35 εκ ευρώ 

    Το ποσό των 35 εκατ. ευρώ φαίνεται πως είναι διατεθειμένο να δώσει το τηλεοπτικό κανάλι «Ε» για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας σύμφωνα με επιστολή του σταθμού προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Η ιδιοκτησία του «E» ζητεί για κάθε μια από τις τηλεοπτικές άδειες να ισχύει τιμή εκκίνησης στα 35 εκατομμύρια ευρώ, αντί για τα 3 εκατ. ευρώ που έχει οριστεί. Επίσης ζητείται να τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει το ποσόν να καταβληθεί εφάπαξ αλλά και να δεσμευθεί το υπουργείο Επικρατείας ότι για το χρονικό διάστημα ισχύος των αδειών δεν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

    Επίσης σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει ότι το Mega προσέφυγε εναντίον της απόφασης του υπουργού Επικρατείας για τον «καθορισμό τιμής εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες». Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η Τηλέτυπος «προέβη προ ημερών σε προδικαστική προσφυγή, που είναι το πρώτο νομικό βήμα πριν προσφύγει στα δικαστήρια». Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά με αυτή την κίνηση «το Mega δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν διαθέτει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πληρώσει την εγγύηση προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία».

    Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition. Ο κ. Παππάς έχει δηλώσει ωστόσο ότι «αν δημοπρατηθεί σε καλή τιμή η τέταρτη άδεια θα δούμε και για πέμπτο κανάλι».

    Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ. Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στο 1% επί της τιμής εκκίνησης (30.000 ευρώ δηλαδή).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-anonymous-chtipisan-tin-trapeza-tis-ellados-video/42449

    http://www.mononews.gr/stasi-siopis-apo-tis-ipa-gia-tis-tourkikes-proklisis-sto-egeo/42369



    ΣΧΟΛΙΑ