• Business

    Στα Αττικά Πολυκαταστήματα το 10,5% του ποσοστού της Folli Follie στα Attica Stores

    Attica

    Attica


    Στα Αττικά Πολυκαταστήματα πέρασε το 10,5% από το ποσοστό που διατηρούσε η Folli Follie στα Attica Stores, ενώ το υπόλοιπο 25,2% περιήλθε στην κατοχή των τραπεζών οι οποίες και θα το επαναπωλήσουν. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκποίησης των μετοχών της Folli Follie, η Αττικά Πολυκαταστήματα αγόρασε ίδιες μετοχές σε ποσοστό 10,5%. καταβάλλοντας το ποσό των 12,1 εκατ. ευρώ, όσο ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς.

    Αντίστοιχα, οι τράπεζες για το 25,2% δαπάνησαν το ποσό των 29,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί και αυτό στην τιμή πρώτης προσφοράς.

    Στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Sportsdirect, η οποία έδειξε πολύ σοβαρό ενδιαφέρον καταβάλλοντας την εγγυητική των 12 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν, αλλά αποθαρρύνθηκε από την αίτηση ανακοπής που εκκρεμεί.

    Η Sportsdirect είναι μεγάλος βρετανικός όμιλος, η διοίκηση του οποίου είχε συζητήσει με τα στελέχη των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Δεν αποκλείεται μελλοντικά είτε η Sportsdirect είτε άλλος επενδυτής να αγοράσουν το εναπομείναν ποσοστό του 25,2% που θα εκποιήσουν και θα πουλήσουν οι τράπεζες.

    Ο πλειστηριασμός για την πώληση του 35,7% των Attica Stores ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και, όπως είχε γράψει το mononews.gr, τα σχήματα που θα διεκδικούσαν δυναμικά την απόκτηση του ποσοστού των attica stores, που ανήκε στην Folli Follie και είχε ενεχυριαστεί στις πιστώτριες τράπεζες, ήταν δύο: η πλευρά των βασικών μετόχων των attica (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος), η οποία θεωρείτο και το μεγάλο φαβορί και εξέφρασε από την πρώτη στιγμή το έντονο ενδιαφέρον της και η βρετανική εταιρεία.

    Η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο τρίτος υποψήφιος που δήλωσε συμμετοχή στον πλειστηριασμό –καταθέτοντας τα χρήματα που ζητούσε ο συμβολαιογράφος ως εγγύηση- ήταν περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική.

    Πηγές που παρακολουθούσαν από πολύ κοντά την υπόθεση θεωρούν πως η Εθνική έλαβε μέρος ως επισπεύδων του πλειστηριασμού, προκειμένου να αποκτήσει το ποσοστό στην περίπτωση που δεν βρεθεί άλλος αγοραστής. Για αυτό και θεωρούσαν πως η στάση που θα τηρούσε θα ήταν περισσότερο παθητική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Folli Follie: «Προχωράμε κανονικά για το 35,7% των Attica Stores», λένε οι τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Τα «παζάρια» με τους ομολογιούχους για «κούρεμα» και νέα κεφάλαια



    ΣΧΟΛΙΑ