• Business

    Υπόθεση Folli Follie: «Προχωράμε κανονικά για το 35,7% των Attica Stores», λένε οι τράπεζες

    Attica

    Attica


    Αποφασισμένες να προχωρήσουν κανονικά τη διαδικασία πώλησης του 35,7% των Attica Stores δηλώνουν οι τράπεζες, παρά τα εμπόδια που προκύπτουν κυριολεκτικά στο παρά πέντε του πλειστηριασμού.

    Χθες, δυο μόλις 24ώρα πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κατέθεσε αίτηση ανακοπής για λογαριασμό των μικρομετόχων της Folli Follie, ζητώντας αύξηση του ελάχιστου τιμήματος. Τραπεζικές πηγές θεωρούν πως η αίτηση ανακοπής δεν επηρεάζει τον πλειστηριασμό, σημειώνοντας πως η ημερομηνία συζήτησης ορίσθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι επενδυτές μεταξύ των οποίων και οι βασικοί μέτοχοι των attica stores περιμένουν τη γνωμάτευση από τους νομικούς τους συμβούλους, για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η συγκεκριμένη ενέργεια στην εξέλιξη του πλειστηριασμού, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Στην περίπτωση πάντως που η ανακοπή μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό νομικό κώλυμα τότε δεν αποκλείεται να κάνουν ένα βήμα πίσω, μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της αίτησης ανακοπής, η οποία θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

    Υπολογίζεται ότι η εν λόγω απόφαση θα εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι η αίτηση ανακοπής έχει ορισθεί να συζητηθεί ενώπιων του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 29 Ιανουαρίου 2019.

    Πηγές της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών σχολιάζοντας την κίνηση ακύρωσης του πλειστηριασμού επισημαίνουν πως έγινε γιατί το ελάχιστο τίμημα που όρισαν οι τράπεζες στα 41,58 εκατ. ευρώ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του ποσοστού, η οποία όπως λένε είναι πολύ μεγαλύτερη και ζητούν επανεκτίμηση της αποτίμησης των attica stores, με βάση στοιχεία του 2018.

    Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι δεν κατέθεσαν αίτηση αναστολής καθώς δεν ήθελαν να διακινδυνέψουν μια αρνητική απόφαση. «Δεν θέλαμε να θέσουμε και αίτηση αναστολής, καθώς εάν απορρίπτονταν θα προχωρούσε απρόσκοπτα η διαδικασία», επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί πως η απόφαση για την αναστολή εκδίδεται αυθημερόν.

    Αντίθετα, με τη στρατηγική αυτή «πετούν το μπαλάκι» στο συμβολαιογράφο αλλά και στους υπερθεματιστές του πλειστηριασμού -στην προκειμένη περίπτωση οι πιστώτριες τράπεζες της Folli Follie- οι οποίοι εάν επιλέξουν να προχωρήσουν, αγνοώντας την αίτησή τους, αναλαμβάνουν το ρίσκο να ακυρωθεί ο διαγωνισμός εκ των υστέρων. Να σημειωθεί πως οι μέτοχοι που εκπροσωπεί η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών διεκδικούν περίπου 3,6 εκατ. Ευρώ από την Folli Follie.

    Υπενθυμίζεται πως ο πλειστηριασμός πώλησης του 35,7% των attica stores έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Η πώληση του ποσοστού θα γίνει σε δύο δόσεις: Η πρώτη θα αφορά το 25,2% και η δεύτερη το 10,5%. Το 35,7%ανήκει στον όμιλο Folli Follie, αλλά έχει ενεχυριαστεί στις πιστώτριες τράπεζες για δάνεια προς την επιχείρηση ύψους 43,58 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα αποκάλυψη για Folli Follie: Αυτός είναι ο Κινέζος που του ασκήθηκε ποινική δίωξη (έγγραφα)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Η «επόμενη μέρα» μετά τις ποινικές διώξεις και πόσο κοστίζουν οι «στρατιές» συμβούλων

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Σε 132 σελίδες το πόρισμα-φωτιά του Γιάννη Δραγάτση – Πώς «δένει» η απάτη της Folli Follie σε βάρος του Δημοσίου



    ΣΧΟΛΙΑ