• Business

    Αττικά Πολυκαταστήματα: «Θέλουμε εμείς το ποσοστό του Κουτσολιούτσου»

    Attica

    Το Attica του Citylink


    «Παρούσα» στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης του ποσοστού που κατέχει η εταιρεία Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα δηλώνει η πλευρά των βασικών μετόχων του Attica. Αυτό αναφέρουν στο mononews ανώτατες πηγές οι οποίες ελέγχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών  του Attica, σημειώνοντας πως έχουν κάνει ήδη γνωστό στην πλευρά των τραπεζών το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά του ποσοστού της Folli Follie στα πολυκαταστήματα.

    Ανεξαρτήτως αυτών και σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος από τις τράπεζες του πακέτου Κουτσολιούτσου είναι απόρροια του δανειακού ενεχύρου που υπέγραψε ο επιχειρηματίες με τα πιστωτικά ιδρύματα λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης.

    Στη συγκεκριμένη συμφωνία υπήρχαν και όροι καλής τήρησης, ένας από τους οποίους, όμως, αθετήθηκε μετά την αίτηση που κατέθεσε η Folli Follie για υπαγωγή στις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα, προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της.

    Το προβάδισμα που τώρα έχουν αποκτήσει τα Αττικά Πολυκαταστήματα για να απορροφήσουν το συγκεκριμένο ποσοστό είναι παραπάνω από εμφανές, καθότι υπάρχει στο Καταστατικό προτιμησιακό δικαίωμα για οποιονδήποτε από τους μετόχους αποχωρήσει να απορροφήσουν το ποσοστό τους οι παραμένοντες.

    Οι βασικοί μέτοχοι των Attica είναι ήδη σε καλή συνεργασία με τις τράπεζες, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να αποκτήσουν το προς πώληση πακέτο, χρησιμοποιώντας δικά τους κεφάλαια.

    Εκ των πραγμάτων, πολλά θα κριθούν από τις αμέσως επόμενες εξελίξεις, καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει το εφιαλτικό ενδεχόμενο της κατάρρευσης των Folli Follie.

    Στην περίπτωση αυτή, όπως είναι ευνόητο θα ενεργοποιηθούν διατάξεις αναγκαστικής εκποίησης, οι οποίες θα θέσουν το ζήτημα σε μια νέα βάση. Κάτι το οποίο, όμως, με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να αποτιμηθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πωλητήριο στο 35,5% της Folli Follie στα Attica

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Folli Follie: Οι προκλητικές καθυστερήσεις και γιατί κινδυνεύει να ματαιωθεί και η νέα ΓΣ του Οκτωβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ