• AUTO

    Τι να προσέξετε στην οδήγηση τις επόμενες ώρες

    Τι να προσέξετε στην οδήγηση, τις επόμενες ώρες


    Απόψε θα είναι μια δύσκολη βραδιά καθώς θα ξαστερώσει και οι δρόμοι θα παγώσουν στην Αττική. Ο διάφανος πάγος καραδοκεί…

    Η αυριανή μέρα (Τετάρτη 26/1) είναι αργία στην Αττική, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης (μήπως να καθιερωθεί της Αγίας Χιονίστρας;) ευτυχώς για όλους όσοι δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κινηθούν αύριο στην Αττική. Θα υπάρχει τεράστιος κίνδυνος νωρίς το πρωί αύριο ακόμη και να περπατήσεις στο δρόμο. Φοβάμαι πως τα κατάγματα και τα σπασίματα θα είναι μεγαλύτερο θέμα από την οδική ασφάλεια τις επόμενες μέρες.

    Τι να προσέξετε στην οδήγηση, τις επόμενες ώρες

    Καλό είναι όλοι μας να καθαρίσουμε τις ράμπες και τα πεζοδρόμια μπροστά από το σπίτι μας για να μπορούμε να κινηθούμε. Τώρα όσον αφορά στο αυτοκίνητο, αν αύριο σκοπεύετε να κινηθείτε καλό είναι να προνοήσετε από απόψε.

    Τι κάνουμε προτού ξεκινήσουμε:

    1. Καθαρίζουμε το χιόνι απ’ όλο το αυτοκίνητο και την οροφή.
    2. Καθαρίζουμε το χιόνι, γύρω από το αυτοκίνητο για να ξεκινήσουμε
    3. Βάζουμε εμπρός τον κινητήρα για να ζεσταθεί
    4. Τοποθετούμε στους κινητήριους τροχούς το βοήθημα πρόσφυσης.
    5. Διανύουμε λίγα μέτρα (100m) και ελέγχουμε εκ νέου ότι έχουμε τοποθετήσει σωστά το βοήθημα πρόσφυσης.
    Τι να προσέξετε στην οδήγηση, τις επόμενες ώρες
    Πολλά στενά παραμένουν κλειστά γιατί έχουν πέσει δέντρα.

    Αν μπορείτε περπατήστε ως τον κεντρικό δρόμο απόψε να τσεκάρετε πιθανά εμπόδια στο διάβα της. Βγαίνοντας από τα στενά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρείτε καθαρισμένους από χιόνι τους κεντρικούς δρόμους. Εκεί δε χρειάζεται βοήθημα πρόσφυσης (αλυσίδα ή κουβέρτα). Θα πρέπει να τα βγάλετε αφού σταθμεύσετε κάπου με ασφάλεια. Πιθανότατα θα τα χρειαστείτε όταν επιστρέψετε ή ξαναμπείτε στα στενά.

    Τι να προσέξετε στην οδήγηση, τις επόμενες ώρες

    Καλό είναι να μην ξεκινήσετε πολύ πρωί αύριο. Αν υπάρχει ανάγκη ζητήστε βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές. Θα είναι όλα παγωμένα και το περπάτημα θα είναι ρίσκο. Το φρενάρισμα θα είναι πολύ δύσκολο ακόμη και με αλυσίδες. Ακόμη όμως κι αν εσείς τα καταφέρνετε δεν μπορείτε να είστε καθόλου σίγουροι για το τι θα κάνει ο άλλος οδηγός που θα διασταυρωθείτε.

    Τώρα οδηγώντας καλό είναι να προβλέπεται από πριν τι μπορεί να γίνει. Να αποφεύγετε τις παγωμένες ανηφόρες/κατηφόρες. Η 4κινηση ελάχιστα βοηθά σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ρόλο 90% παίζει το λάστιχο. Θέλει προνοητικότητα τι θα κάνουμε για να μη βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Καλό είναι αν μπορείτε να βγάλετε από απόψε σε κεντρικό σημείο το αυτοκίνητό σας αν είναι να κινηθείτε πολύ πρωί. Προσοχή όμως στο περπάτημα μέχρι το αυτοκίνητο. Ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους, πριν τις 08:00 αύριο το πρωί πιθανόν να υπάρχουν παγωμένα σημεία παρά το αλάτι. Προσοχή γιατί ο διαφανής πάγος (black ice) είναι το πιο επικίνδυνο μέρος της κατάστασης. Δε φαίνεται, αλλά γλιστράει. Μια λάθος εκτίμηση μπορεί να φέρει μεγάλες συνέπειες.

    Τώρα είναι η ώρα του αλατιού. Το αλάτι δεν αποτρέπει τη χιονόστρωση αλλά αποτρέπει την παγοποίηση. Ρίξτε στο κατώφλι σας, αποβραδίς και πολύ προσοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυκλοφοριακό χάος: Φταίνε τα ακατάλληλα ελαστικά και η έλλειψη ενημέρωσης!

    Ράλι Μόντε Κάρλο: Λεμπ, ο άνθρωπος που κέρδισε το χρόνο!



    ΣΧΟΛΙΑ