• AUTO

    Θα φύγετε 3ημερο;


    Ο καιρός θα είναι σύμμαχος αλλά καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο στο αυτοκίνητο και στην πρόβλεψη της κίνησης.

    Οφείλουμε με την ίδια σπουδή που φροντίζουμε για το πού θα κοιμηθούμε, πού θα φάμε, τι θα δούμε και ποιον θα συναντήσουμε να φροντίζουμε και την κατάσταση του οχήματός μας.

    Από τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα (σ.σ: στον αυτοκινητόδρομο είναι πιο ακριβά λόγο του ειδικού τέλους) την πίεση στα ελαστικά (σ.σ: την αυξάνουμε για ταξίδι υπό φορτίο σύμφωνα με όσα λέει ο κατασκευαστής) ως το νερό στο δοχείο πλύσης και τα λάδια της μηχανής όλα είναι εξίσου σημαντικά.

    Καλό είναι αφού θα ανοίξετε το καπό του αυτοκινήτου να ρίξετε μια ματιά και στα υγρά φρένων αλλά και στο δοχείο ψυκτικού υγρού. Όλα αυτά αν έχουν χαμηλή στάθμη μπορείτε εύκολα να τα συμπληρώσετε σε ένα βενζινάδικο, αυτό θα σας γλυτώσει από πιθανές κακοτοπιές.

    Καθώς είναι πιθανό να ταξιδέψετε βράδυ καλό είναι να σιγουρευτείτε πως όλες οι λάμπες των φώτων λειτουργούν κανονικά ώστε να είστε ορατοί και να βλέπετε σωστά. Με αφορμή τα τελευταία τροχαία στον αυτοκινητόδρομο θέλω να τονίσω τα εξής:

    1. Κινούμαστε σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας 110 – 120km/h. Το να κινείσαι με 80km/h ή 160km/h είναι εξίσου επικίνδυνο, καθώς πρόκειται για ακατάλληλη ταχύτητα.

    2. Τηρούμε ευλαβικά τις αποστάσεις ασφαλείας, οι οποίες αυξάνουν ανάλογα με την ταχύτητα.

    3. Αμέσως μόλις παρατηρήσουμε κάτι ασυνήθιστο μπροστά μας στον αυτοκινητόδρομο μειώνουμε αισθητά την ταχύτητά μας. Σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε να φτάσουμε κοντά για να εκτιμήσουμε αν υπάρχει κίνδυνος καθώς τότε είναι πολύ πιθανό να μην προλάβουμε να μειώσουμε την ταχύτητά μας.

    4. Οδηγούμε αμυντικά και διευκολύνουμε όποιον προσπαθεί να μας προσπεράσει.

    5. Σταματάμε πάντα με ασφάλεια σε σημεία που δεν εμποδίζουμε την κυκλοφορία και δεν κινδυνεύουμε να πέσει κάποιος επάνω μας.

    6. Δεν φορτώνουμε υπερβολικά το όχημά μας.

    7. Ασφαλίζουμε καλά τα ποδήλατα ή άλλα αντικείμενα που μεταφέρουμε με σχάρα ή τρέιλερ. Σε αυτές τις περιπτώσεις χαμηλώνουμε ανάλογα την ταχύτητα μέχρι τα 100km/h και κινούμαστε στη δεξιά λωρίδα.

    8. Αποφεύγουμε τις ώρες αιχμής για να μην ταλαιπωρηθούμε και να μην ξοδευτούμε υπέρμετρα σε καύσιμο.

    Η Ολυμπία Οδός τονίζει: «Αυξημένη αναμένεται η κίνηση στην Ολυμπία Οδό τις επόμενες μέρες λόγω του τριημέρου της Εθνικής Εορτής. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία αναμένεται να κορυφωθεί:

    Κατά την έξοδο:

    Την Πέμπτη 27/10, από τις 17:00 περίπου το απόγευμα μέχρι τις 21:00 το βράδυ

    Την Παρασκευή 28/10, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι.

    Κατά την επιστροφή, την Κυριακή 30/10, από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

    Προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί στο ύψος του κόμβου Μεγάρων (ΧΘ 38,5-39,5), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανακατασκευής παλαιών τεχνικών του αυτοκινητοδρόμου.

    Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των ωρών αιχμής, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο. Για το λόγο αυτό μπορείτε να συμβουλεύεστε την Πρόβλεψη Κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα του αυτοκινητόδρομου.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 912/01.03.2022 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, και συγκεκριμένα από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά τις ημέρες εξόδου και επιστροφής, ως εξής:

    – στο ρεύμα εξόδου (προς Πάτρα) την Πέμπτη 27/10 από 16:00 έως 22:00 και την Παρασκευή 28/10 από 08:00 έως 13:00

    – στο ρεύμα εισόδου (προς Αθήνα) την Κυριακή 30/10 από 16:00 έως 23:00

    Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, να τηρούν του κανόνες του Κ.Ο.Κ. και να προσαρμόζουν την οδηγική τους συμπεριφορά στις επικρατούσες συνθήκες.

    Καλό Τριήμερο με ασφαλείς μετακινήσεις!

    Διαβάστε επίσης:

    Opel Grandland GSe!



    ΣΧΟΛΙΑ