• AUTO

    Στην Ελλάδα το νέο C5 Aircross


    Με τιμή από 31χ ευρώ άνεση, ευρυχωρία, ευελιξία το μεγάλο SUV της Citroen  διαθέτει πλέον και περισσότερη φινέτσα.

    Το καινούργιο Citroen C5 Aircross, που έχει αναγνωριστεί από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση ως το πιο άνετο και ευέλικτο SUV στην κατηγορία του, έχει πλέον ανανεωθεί ριζικά για να προβάλλει μια πιο μοντέρνα και δυναμική προσωπικότητα. Ενώ βασίζεται στα δυνατά σημεία της άνεσης, της ευρυχωρίας και της ευελιξίας του, το Γαλλικό μοντέλο έχει ωριμάσει χωρίς να μεγαλώσει. Εξωτερικά οι διαστάσεις του παραμένουν στα 4.5m μήκος, 1.9m πλάτος και 1.6m ύψος ενώ το βάρος του είναι στα 1400kg (1800kg το phev). Στο εσωτερικό, συναντάμε ακόμα πιο μοντέρνα και υψηλής ποιότητας χρώματα και υλικά. Από το λανσάρισμά του έχει αφήσει το στίγμα του στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων SUV με την ευρυχωρία, την πρακτικότητά του και τα 23cm απόστασης από το έδαφος. H άνεση είναι το δυνατό του χαρακτηριστικό, χάρη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, που είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Βασισμένο στην εμπειρία της μάρκας, το πολυτελές εσωτερικό είναι μια πραγματική “υπογραφή” για τη Citroen, χάρη στην οποία ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

    Το C5 Aircross έχει νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο “αιχμηρές” και “καθαρές” γραμμές που αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό με το χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroen, η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V δίνει ένα “hi tech” και πιο “ισχυρό” 3D εφέ στα εμπρός φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό, η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10” και της κεντρικής κονσόλας, ενισχύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της καμπίνας επιβατών. Το C5 Aircross εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του, καθώς προσφέρει ανάρτηση και καθίσματα, αμφότερα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroen Advanced Comfort, απαράμιλλη ευρυχωρία και ευελιξία, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και απόλυτα ξεχωριστή εμπειρία.

    Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport). Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, πιο συγκεκριμένα:

    • Βενζίνη: 1.2 PureTech 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων
    • Πετρέλαιο: 1.5 BlueHDi 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων
    • Plug-In Hybrid 225 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων

    Plug-in Hybrid: Η προσφορά ενός plug-in υβριδικού κινητήρα ενισχύει περαιτέρω την γκάμα του μοντέλου, αλλά και την στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας.

    Για καθημερινές διαδρομές έως 55km μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και της σημαντικής αυτονομίας για μεγάλες διαδρομές με τον βενζινοκινητήρα, οι Plug-in Hybrid εκδόσεις συνδυάζουν πρακτικότητα, ευκολία και άνεση. Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 km/h και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm χωρίς εκπομπές CO2.

    Το C5 Aircross διαθέτει ευρύ φάσμα τεχνολογιών τελευταίας γενιάς για τη βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας των επιβατών καθημερινά. Οι οδηγοί προστατεύονται από 20 συστήματα υποβοήθησης όπως το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning.

    Διαβάστε επίσης

    Porsche Taycan: Ξεπέρασε τις 100.000!



    ΣΧΟΛΙΑ