• AUTO

    Ο Γκροζάν θα οδηγήσει F1, ξανά!

    Romain Grosjean Test Announcement


    Ο Γάλλος οδηγός δεν έχει ξαναμπεί σε μονοθέσιο μετά το συγκλονιστικό ατύχημα στην πίστα του Σακχίρ.

    Όπως ίσως θυμάστε ο Ρομέν Γκροζάν, οδηγός της Haas είχε ένα τρομακτικό ατύχημα πέρυσι το Νοέμβριο στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Σακχίρ. Σαν από θαύμα επιβίωσε και εξέφρασε τη λύπη του γιατί τελείωσε έτσι άδοξα η καριέρα του στη F1. Μια καριέρα με 179 εκκινήσεις και 10 παρουσίες στο βάθρο. Όπως ήταν φυσικό ο 35χρονος Γάλλος που την γλύτωσε μόνο με εγκαύματα στα χέρια βρήκε δουλειά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Πλέον αγωνίζεται στα Indy Car για την ομάδα Dale Coyne Racing με RWR.

    Ενώ ανάρρωνε ακόμη στο νοσοκομείο ο ισχυρός άντρας της Mercedes F1, Τότο Βολφ του είχε δώσει την υπόσχεση ότι θα ξαναοδηγήσει F1. Κράτησε το λόγο του ο Γκροζάν θα κάνει μια μέρα δοκιμές με τη Mercedes F1 του 2019 (σ.σ: οι περιορισμοί στους κανονισμούς δεν επιτρέπουν φετινό μονοθέσιο), στις 29 Ιουνίου δυο μέρες μετά το Γαλλικό GP στο Πωλ Ρικάρντ. Πριν απ’ αυτό ο Γάλλος θα συμμετέχει σε μια σειρά επιδείξεων ενόψει του Γαλλικού GP που δεν διεξήχθη το 2020 λόγω πανδημίας. Θα είναι demo runs σε δημόσιους δρόμους ώστε να προωθηθεί ο αγώνας.

    Ο Γκροζάν βρέθηκε στις 30/3 στο Μπράκλεϊ όπου του πήραν μέτρα για κάθισμα και πέρασε και κάποιες ώρες στον προσομοιωτή για να εξοικειωθεί με τα χειριστήρια της Mercedes. Μιλώντας σχετικά τόνισε: «Ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά μονοθέσιο F1. Είμαι ευγνώμων στη Mercedes και τον Τότο που μου δίνουν την ευκαιρία. Ανυπομονώ να έρθει η στιγμή».



    ΣΧΟΛΙΑ