• AUTO

    Υβριδική Bentley Bentayga!


    Η Bentley επεκτείνει την οικογένεια των πολυτελών υβριδικών μοντέλων της με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων στην γκάμα της Bentayga.

    Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στις Bentayga S Hybrid και Bentayga Azure Hybrid. Οι δύο νέες εκδόσεις αυξάνουν στο 50% το ποσοστό των μοντέλων Bentley που είναι διαθέσιμα και με υβριδικό σύστημα κίνησης. Συνδυαστικά, ο V6 βενζινοκινητήρας της Bentayga Hybrid, ο ηλεκτροκινητήρας και η νέα μπαταρία των 18,0 kWh προσφέρουν αξιοσημείωτες επιδόσεις, αθόρυβη και μηδενικών εκπομπών ηλεκτρική λειτουργία, καθώς και εξαιρετικές επιταχύνσεις.

    Η σπορ σχεδίαση της Bentayga S Hybrid βάζει σε πειρασμό τους κατόχους της να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της συνδυαστικής ισχύος των 462 PS. Αντίθετα, για τους πελάτες που δίνουν προτεραιότητα στην ευεξία, η Bentayga Azure Hybrid προσφέρει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Αμφότερες είναι ικανές να διανύσουν περισσότερα από 43km σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν αβίαστα εξαιρετικές επιδόσεις.

    Η νέα Bentayga S Hybrid, που παρουσιάζεται λίγους μήνες μετά την έλευση της Flying Spur S Hybrid, έχει τον ίδιο στόχο. Οι πελάτες να μπορούν τώρα να ικανοποιήσουν το πάθος τους για επιδόσεις, απολαμβάνοντας παράλληλα τα αμέτρητα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Με συνδυαστική ισχύ 462 PS, ο TFSI V6 κινητήρας των 3,0lt και ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 100 kW επιταχύνουν την Bentayga S Hybrid από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,3sec, με τελική ταχύτητα 254 km/h. Η αίσθηση της δύναμης επιτείνεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του σταθερά.

    Όπως και η Bentayga S με τον V8 κινητήρα έτσι και η νέα Bentayga S Hybrid προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστική οδήγηση, διαθέτοντας (σε λειτουργία Sport) βελτιωμένο ήχο από τον V6 TFSI κινητήρα, προσθέτοντας έναν πιο σπορ χαρακτήρα. Η κατά 15% σκληρότερη απόσβεση των αμορτισέρ αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου, παρέχει δυναμικότερη ρύθμιση του συστήματος ESC (στο πρόγραμμα Sport), ενώ η σπορ εξάτμιση μεταφέρει στην καμπίνα τον ανάλογο ήχο, η ένταση του οποίου μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά είτε για τους εμπρός είτε για τους πίσω επιβάτες.

    Όπως συμβαίνει σε όλες τις εκδόσεις «S» της Bentley, το πακέτο Blackline περιλαμβάνει εκτενή χρήση μαύρων γυαλιστερών επιφανειών στα πλαϊνά μαρσπιέ, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών, στη μάσκα, στους σκουρόχρωμους εμπρός προβολείς και στον τύπου Speed εμπρός προφυλακτήρα. Οι χαρακτηριστικές ζάντες 22 ιντσών που είναι τοποθετημένες έτσι ώστε οι καμπυλόγραμμες ακτίνες να δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, τραβούν τα βλέμματα, με την επιλογή ασημί, μαύρου ή μαύρου γυαλισμένου φινιρίσματος να έρχεται σε ιδανική αντίθεση με τις βαμμένες σε κόκκινο χρώμα δαγκάνες φρένων. Στο πίσω μέρος, η τύπου Speed αεροτομή, τα σκούρα φιμέ φώτα και οι μαύρες διαιρούμενες οβάλ απολήξεις ολοκληρώνουν το οπτικό πακέτο.

    Στο τολμηρό και μοναδικά σύγχρονο εσωτερικό συνδυάζεται ιδανικά με το άψογα επεξεργασμένο δέρμα με το φινίρισμα Dinamica, που αποτίνει φόρο τιμής στην επιτυχημένη πορεία της Bentley στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης προσφέρονται σε διαφορετικές αποχρώσεις, που δημιουργούν την απαραίτητη σπορ ατμόσφαιρα. Εξίσου ιδιαίτερη πινελιά αποτελεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που διαθέτει νέα γραφικά, παρόμοια με αυτά της κορυφαίας Bentayga Speed, με την προσθήκη του δείκτη ισχύος του plug-in υβριδικού συστήματος, ενσωματωμένου στο στροφόμετρο. Τα νέα καθίσματα με το λογότυπο «S» στην πλάτη τους, οι φωτιζόμενες πλακέτες και τα χαρακτηριστικά προσκέφαλα ξεχωρίζουν την S Hybrid από την Azure Hybrid έκδοση.

    Η αίσθηση της ασφαλούς, ήρεμης και χαλαρής οδήγησης ενισχύεται περαιτέρω από τις προσθήκες στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, Touring Specification. Το Adaptive Cruise Control διατηρεί μια καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει (έως και πλήρη στάση εάν είναι απαραίτητο) και επανέρχεται στην προκαθορισμένη ταχύτητα όταν η λωρίδα κυκλοφορίας είναι ελεύθερη. Μαζί με το Lane Assist, το Traffic Assist και το Bentley Safeguard, η σουίτα των ενσωματωμένων ραντάρ και καμερών της Bentley παρακολουθεί συνεχώς την κυκλοφορία και τους δρόμους γύρω από το αυτοκίνητο.

    Διαβάστε επίσης:

    VW Tiguan: Οδηγούμε την κορυφαία έκδοση!



    ΣΧΟΛΙΑ