• AUTO

    VW Tiguan: Οδηγούμε την κορυφαία έκδοση!


    Επίπεδο εξοπλισμού R – Line, 2.0lt, diesel, 4motion, με DSG και απόδοση 200PS. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Ήμουν προκατειλημμένος με το έχοντας στο μυαλό μου τις εκδόσεις 1.5lt 130/150PS με τους κυλίνδρους που αναβοσβήνουν. Τα ξέχασα όλα μονομιάς, πίσω από το τιμόνι του δίλιτρου πετρελαιοκίνητου μεσαίου SUV της VW. Εκπληκτικό αυτοκίνητο. Βασικό ατού η άνεση της ανάρτησης που στο αυτοκίνητο δοκιμής μας διέθετε  ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (DCC). Επίσης καθοριστική η ροπή του πετρελαιοκινητήρα και η δύναμή του. Τραβάει σταθερά από παντού, προσδίδοντας γραμμική αίσθηση. Δεν υστερεί ούτε στους πολύ χαμηλούς ρυθμούς περιστροφές, αν και το σωστά παραμετροποιημένο DSG δε σε αφήνει να βρεθείς εκεί.

    Μετά τις 2000rpm και ως τις 4000rpm το τράβηγμα είναι απολαυστικό. Η δύναμη βγαίνει ομαλά στο δρόμο χάρη στην τετρακίνηση με τις επιμέρους χαρτογραφήσεις (Snow, Onroad, Offroad, Offroad Individual) και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS εμπρός. Πραγματικά το σταθερό τράβηγμα θυμίζει μεγάλο ηλεκτροκινητήρα σε ακριβή κατασκευή επιπέδου Audi etron.

    Ενδεικτικό της ενδοτικότητας της ανάρτησης είναι πως το Tiguan δεν κοπανάει, παρά τα ελαστικά 255/45/19 (έχει κανονική ρεζέρβα). Οι αλλαγές στο 7αρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη περνούν απαρατήρητες χάρη στη μεγάλη ροπή του πετρελαιοκινητήρα. Στο δρόμο είναι εξαιρετικά ισορροπημένο και αγχολυτικά γρήγορο. Σημειώστε πως δεν πρόκειται για σπορ αυτοκίνητο, ούτε προσφέρεται για σπορ οδήγηση. Τούτων δοθέντων κινείται πολύ πιο γρήγορα από αρκετά σπορ αυτοκίνητα, χάρη στην 4κινηση και τη δύναμη του πετρελαιοκινητήρα.

    Αξίζει να τονιστεί πως ο εξοπλισμός περιλαμβάνει οτιδήποτε υπάρχει από τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία όλα βρίσκονται υπό το ηλεκτρονικό πακέτο IQ. DRIVE.

    Το ποιοτικό εσωτερικό, με την καλή ηχομόνωση και το ολοκληρωμένο σύστημα multimedia προσδίδουν στο χρήστη μια εμπειρία ανάλογη των χρημάτων που πρέπει να επενδύσει για να το αποκτήσει. Στο ταξίδι τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, το καλό ηχοσύστημα και η καλή αεροδυναμική συντελούν στην άνεση. Υπάρχει ένα ακόμη γοητευτικό χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο Tiguan: Όντας αντικομφορμιστικό και με χαμηλό προφίλ προσφέρει περισσότερα απ’ όσα δείχνει, δεν προκαλεί και βοηθά να περάσετε απαρατήρητοι, παραμένοντας χαμογελαστοί.

    TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion DSG R-Line

    Κυβισμός: 1.968cc

    Iσχύς: 200PS/3600rpm

    Pοπή: 40,8kgm/1750rpm

    Μετάδοση: Στους τέσσερις τροχούς

    Κιβώτιο: Αυτόματο διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων

    Τελική ταχύτητα: 216km/h

    Eπιτάχυνση 0-100km/h: 7,7sec

    Μέση κατανάλωση δοκιμής: 6,7 lt/100km

    Βάρος: 1.715 kg
    Διαστάσεις (Μ/Π/Y): 4.511/1.859/1.675 mm
    Μεταξόνιο: 2.678 mm
    Χώρος αποσκευών: 520 -1510 lt (διθέσια διαμόρφωση)
    CO2: 172gr/km

    Τιμή: 52.200 ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ