• AUTO

    H ταχύτερη ηλεκτρική Porsche!


    Νέο ρεκόρ από την Porsche επίσημος χρόνος γύρου 7:07.55 λεπτά στο Nürburgring-Nordschleife.

    Ο οδηγός ανάπτυξης της Porsche, Lars Kern, ξεπέρασε τον εαυτό του στο Nürburgring: οδηγώντας ένα Taycan pre-series, σημείωσε χρόνο γύρου 7:07.55 λεπτών στο Nordschleife. Αυτός ο επίσημος χρόνος γύρου είναι 26 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από ό,τι στο τελευταίο ρεκόρ του, σε ένα Taycan Turbo S Sport sedan εξοπλισμένο με το Sport πακέτο επιδόσεων από τον Αύγουστο του 2022: «Είκοσι έξι δευτερόλεπτα είναι μισή αιωνιότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

    Ο χρόνος γύρου του Lars στα 7:07,55 λεπτά στο Nordschleife είναι εντυπωσιακός, βάζοντας το Taycan στο ίδιο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα», λέει ο επικεφαλής της σειράς μοντέλων, Kevin Giek. «Το εντυπωσιακό είναι ότι για αρκετούς γύρους, ο Lars έκανε ρεκόρ μέσα στην ίδια ώρα».

    Μιλώντας σχετικά ο οδηγός Lars Kern τόνισε: «Πίεσα όσο πιο δυνατά μπορούσα, αλλά αυτό ήταν πραγματικά το μόνο που μπορούσα να κάνω». Το Nürburgring-Nordschleife ήταν στην αποκλειστική διάθεση του δοκιμαστή της Porsche για την ημέρα των γρήγορων γύρων. Για λόγους ασφαλείας, το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με roll cage, μαζί με αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα. Σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2022 που έγινε με Taycan Turbo S, οι χρόνοι ήταν καλύτεροι: το αυτοκίνητο προπαραγωγής ήταν αρκετά πιο γρήγορο (25 km/h).

    Διαβάστε επίσης

    Δοκιμές αυτοκινήτων στον Παρνασσό!



    ΣΧΟΛΙΑ