• AUTO

    Ford: Μείωση κατά 75% στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ως το 2030!

    • NewsRoom


    Για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου η Ford ανακοίνωσε σημαντικούς στόχους μέχρι το 2050.

    Η Ford έχει θέσει ενδιάμεσους στόχους εκπομπών ρύπων που ευθυγραμμίζονται με εκείνους τους οποίους οι επιστήμονες του κλίματος θεωρούν απαραίτητους για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού. Οι στόχοι του 2035 περιλαμβάνουν τη μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας κατά 76% και από τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται κατά 50% ανά χιλιόμετρο.

    Κλειδί για τη μείωση των ρύπων είναι η ανάπτυξη των εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Η στρατηγική της Ford για την Ευρώπη είναι η πλήρης μετάβαση στον εξηλεκτρισμό, με τα επιβατικά οχήματά της να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Για τα επαγγελματικά οχήματα, η προϊοντική γκάμα της Ford στην Ευρώπη θα μπορεί να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους με αμιγώς ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις, ήδη από το 2024.

    Στο πλαίσιο της μετάβασης στην ηλεκτρική εποχή, η εταιρεία επενδύει 1 δις δολάρια για το μετασχηματισμό του κέντρου συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία σε κέντρο για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων – πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση του είδους για τη Ford στην Ευρώπη. Επίσης, η επόμενη γενιά τις οικογένειας Ford Transit Custom θα περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που κατασκευάζονται από την Ford Otosan στην Τουρκία, προάγοντας περαιτέρω τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας και τον ηλεκτρικό ρόλο της στην Ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών οχημάτων.

    Ο Μπομπ Χόλικρος, επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και ασφάλειας της εταιρείας, τόνισε: «Θα είμαστε από τους πρωτεργάτες στην επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα επειδή αυτό είναι το σωστό για τους πελάτες, το πλανήτη και για τη Ford. Το 95% των εκπομπών του άνθρακα σήμερα προέρχεται από τα οχήματα, τις δραστηριότητες και τους προμηθευτές μας, και αντιμετωπίζουμε και τους τρεις τομείς με τη δέουσα σοβαρότητα αλλά και με αισιοδοξία.»

    Ο στόχος της εταιρείας για την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 είναι ευθυγραμμισμένος με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, στην οποία η ΗΠΑ δεσμεύτηκε εκ νέου και την οποία η Ford υποστηρίζει πλήρως από την πλευρά της.

    Η Ford εστιάζει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα αυτόνομα οχήματα και στις διασυνδεμένες λύσεις. Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία διπλασίασε την επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα στα 22 δις δολάρια μέχρι το 2026 καθώς συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό μερικών από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της – μεταξύ των οποίων η πολυαναμενόμενη Mustang Mach-E, η οποία κυκλοφόρησε στη Β. Αμερική στα τέλη του 2020, με την Ευρώπη να ακολουθεί στις αρχές του 2021, ενώ στην Κίνα θα φτάσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Πλέον της επένδυσης ύψους 1 δις δολαρίων στο μετασχηματισμό του εργοστασίου συναρμολόγησης της εταιρείας στην Κολωνία σε κέντρο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, έχει ήδη ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Rouge Electric Vehicle Center στο  Dearborn (ΗΠΑ), όπου θα κατασκευάζεται το πλήρως ηλεκτρικό F-150 pick-up. Οι επενδύσεις αυτές – μαζί με μία ακόμα ύψους 1 δις δολαρίων που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο για το μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων στην Πραιτόρια, Ν. Αφρική – θα βοηθήσουν περαιτέρω στη μείωση του συνολικού ανθρακικού αποτυπώματος της Ford.

     



    ΣΧΟΛΙΑ