• AUTO

    F1: Ο Σουμάχερ στη Mercedes


    Ο 23χρονος Μικ, υπέγραψε με την ομάδα και αναλαμβάνει το ρόλο του 3ου οδηγού για το 2023.

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο δοκιμαστής στη Mercedes ή οδηγός στη Haas; Ο Μικ Σουμάχερ πάντως θα έχει το 2023 το ρόλο του δοκιμαστή στη γερμανική ομάδα για τα χρώματα της οποίας οδηγούσε πριν μια δεκαετία ο πατέρας του.  Ο Mικ θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη της W14. Θα εργάζεται τακτικά στον προσομοιωτή στο Brackley καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αυτή η δουλειά θα αξιοποιηθεί στην πίστα. Ο Μικ θα παρακολουθήσει όλα τα Grand Prix από κοντά, παράλληλα με την εκτέλεση καθηκόντων μάρκετινγκ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μπαίνει στην ομάδα έχοντας περάσει τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόμενος για την ομάδα Haas F1. Έχει εκκινήσει 43 αγώνες με καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του, την 6η θέση στο Grand Prix της Αυστρίας φέτος. Ήταν πρωταθλητής Ευρώπης της FIA Formula 3 το 2018 και πρωταθλητής FIA Formula 2, το 2020.

    Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ δήλωσε σχετικά: «Ο Mικ είναι ένας ταλαντούχος νεαρός οδηγός και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα. Είναι εργατικός, έχει μια ήρεμη και μεθοδική προσέγγιση και εξακολουθεί να διψά να μάθει και να βελτιωθεί ως οδηγός. Όλα αυτά είναι σημαντικά χαρακτηριστικά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την W14. Γνωρίζουμε επίσης ότι με δύο χρόνια εμπειρίας σε αγώνες στη Formula 1, θα είναι έτοιμος αν χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον οδηγό εάν παραστεί ανάγκη».

    Από την πλευρά του ο Μικ Σουμάχερ τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος ως μέλος της Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Θα είμαι εφεδρικός οδηγός για το 2023 και δεσμεύομαι να τα δώσω όλα για να συνεισφέρω στην απόδοσή τους σε αυτό το πολύ ανταγωνιστικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Το θεωρώ αυτό ως μια νέα αρχή και είμαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων στον Tότο και σε όλους όσους εμπλέκονται που με εμπιστεύονται. Η F1 είναι ένας τόσο συναρπαστικός κόσμος και δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις, γι’ αυτό ανυπομονώ να απορροφήσω περισσότερη γνώση και να καταβάλω όλες μου τις προσπάθειές προς όφελος της ομάδας της Mercedes.

    Διαβάστε επίσης

    Rolls-Royce: Phantom «Six Elements» στο Ντουμπάι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ