• AUTO

    Rolls-Royce: Phantom «Six Elements» στο Ντουμπάι (video)

    Rolls-Royce: Phantom «Six Elements» στο Ντουμπάι


    Μια σειρά από έξι μοναδικά αυτοκίνητα Phantom Extended Series II, που συνδυάζουν τέχνη, τεχνολογίας και δεξιοτεχνίας.

    Το μοναδικής αισθητικής εσωτερικό με τα βασικά στοιχεία της φύσης: Γη, Νερό, Φωτιά, Άνεμος και Αέρας – συν ένα έκτο, Ανθρωπότητα δημιουργήθηκε από τη Rolls-Royce Bespoke Collective, σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης Βρετανό καλλιτέχνη Sacha Jafri.

    Κάθε αυτοκίνητο περιλαμβάνει ένα μοναδικό έργο τέχνης Gallery, ζωγραφισμένο στο χέρι από τον Jafri, εμπνευσμένο από ένα από τα πέντε παραδοσιακά στοιχεία: Γη, Νερό, Φωτιά, Άνεμος και Αέρας.

    Στο πρώτο στάδιο του ταξιδιού της, η Σειρά έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. με ένα μοναδικό NFT συγκέντρωσης χρημάτων σε κάθε αυτοκίνητο δημιουργώντας «τη Rolls-Royce που συνεχίζει να προσφέρει».

    Διακρίνονται από αριστερά: César Habib_Regional Director RRMC Μέσης Ανατολής, μέλη του ιδρύματος Beit el Baraka και δεξιά ο καλλιτέχνης Sacha Jafti.
    Διακρίνονται από αριστερά: César Habib_Regional Director RRMC Μέσης Ανατολής, μέλη του ιδρύματος Beit el Baraka και δεξιά ο καλλιτέχνης Sacha Jafti.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Müller-Ötvös, τόνισε: «Οι δεξιότητες, η τέχνη και η φήμη της Bespoke IS Rolls-Royce και της Bespoke Collective μας είναι ασυναγώνιστες. Όπως αποδεικνύει αυτό το εκπληκτικό έργο, οι κορυφαίοι καλλιτέχνες του κόσμου αναζητούν τώρα ενεργά ευκαιρίες να συνεργαστούν μαζί μας, επεκτείνοντας και ενημερώνοντας τη δική τους πρακτική και δημιουργώντας αυτοκίνητα που αποτελούν από μόνα τους έργα τέχνης. Με τα υπέροχα χειροποίητα κομμάτια ο Sacha Jafri δείχνει πώς το Phantom Series II είναι ένας λευκός καμβάς που μπορεί να μεταμορφωθεί ανάλογα με την παραγγελία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε αυτά τα αριστουργήματα της αυτοκίνησης να ζωντανεύουν. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που το έργο εκπλήρωσε τον αρχικό, πρωταρχικό του σκοπό συγκεντρώνοντας ένα τόσο σημαντικό ποσό για αξιόλογους σκοπούς. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν, τόσο στο Goodwood όσο και εδώ στη Μέση Ανατολή, για αυτό το εμπνευσμένο επίτευγμα».

    Το έργο ξεκίνησε από τις Rolls-Royce Motor Cars Dubai και Rolls-Royce Motor Cars Abu Dhabi, περιλαμβάνει έξι αυτοκίνητα Rolls-Royce Phantom Extended Series II, το καθένα διαφορετικό. Στο ταμπλό υπάρχει ένα ειδικά κατασκευασμένο έργο τέχνης, ζωγραφισμένο στο χέρι από τον Βρετανό καλλιτέχνη Sacha Jafri, ο οποίος κινείται μεταξύ Ντουμπάι, Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

    Αυτά τα εκπληκτικά έργα τέχνης βρίσκονται στη γυάλινη φάσα που εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό της Phantom. Κάθε ένα είναι εμπνευσμένο από ένα από τα πέντε παραδοσιακά στοιχεία: Γη, Νερό, Φωτιά, Άνεμος και Αέρας. Το έκτο, Humanity, αναφέρεται στο πιο γνωστό έργο του Sacha Jafri, «The Journey of Humanity», το οποίο κατέχει το επίσημο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο πίνακα που έχει δημιουργηθεί ποτέ σε καμβά.

    Ο Sacha Jafri, μιλώντας για το έργο του τόνισε: «Μέσα από τη δουλειά μου στοχεύω να συνδυάσω τη δύναμη της τέχνης με μια απογυμνωμένη ουσία έκφρασης, αγάπης, ενσυναίσθησης και πρόθεσης, να εμπνεύσω μια πιο συνειδητή και γεμάτη προθέσεις ανθρωπότητα, που αγωνίζεται για έναν επανασυνδεόμενο κόσμο. επανενωμένοι από τον κοινό στόχο ενός πιο ελπιδοφόρου και βιώσιμου μέλλοντος για τον πλανήτη μας».

    Η Phantom ‘The Six Elements’ σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε χειροποίητα από την Bespoke Collective στο σπίτι της Rolls-Royce στο Goodwood, σε συνεργασία με τον μόνιμο σχεδιαστή Bespoke στο Private Office της Rolls-Royce στο Ντουμπάι.

    Το έργο ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

    Εκτός από τα μεμονωμένα έργα τέχνης Gallery, τα αυτοκίνητα διαθέτουν μια σειρά από πρόσθετα Bespoke στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τις ασυναγώνιστες δυνατότητες της Rolls-Royce.

    Αυτά περιλαμβάνουν το εξατομικευμένο μοτίβο της καρδιάς του Jafri στο ζωγραφισμένο στο χέρι Coachline και μια μοναδική χαραγμένη βάση έξι στοιχείων για τη μασκότ Spirit of Ecstasy κάθε αυτοκινήτου.

    Κάθε αυτοκίνητο διαθέτει όχι μόνο το δικό του αυθεντικό έργο τέχνης Jafri, αλλά και το δικό του μοναδικό NFT, το οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να πουλήσει ανεξάρτητα εάν το επιλέξει.

    Με κάθε συναλλαγή NFT, καταβάλλεται ένα δικαίωμα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, συγκεντρώνοντας κεφάλαια για τις μελλοντικές φιλανθρωπικές δωρεές. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να δει το NFT χρησιμοποιώντας έναν προσαρμοσμένο κωδικό QR με μοτίβο Jafri Heart που είναι ενσωματωμένος στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του.

    Ήδη το έργο, στο πρώτο στάδιο, έχει ήδη ξεπεράσει τον αρχικό στόχο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, καθώς και τα έξι αυτοκίνητα έχουν διατεθεί σε πελάτες στο Ντουμπάι και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Διαβάστε επίσης:

    Το μυαλό φτιάχνει μυαλό!



    ΣΧΟΛΙΑ