• AUTO

    F1 Ιταλία: Κόκκινο ντελίριο στη Μόντσα!


    Θα μπορέσει ο Φερστάπεν σήμερα να χαλάσει το πάρτι των κόκκινων (απευθείας 16:00, ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+);

    Η χθεσινή pole position του Σάινθ ήταν αυτό που αποζητούσε ως μάνα εξ’ ουρανού η λαοθάλασσα των τιφόζι, που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες στην κατακόκκινη Μόντσα.

    H ιστορική Ιταλική πίστα αποτελεί έδρα της Ferrari, το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μαρανέλο απέχει μόλις 200km από το «Ναό της Ταχύτητας». Φυσιολογικά, οι κερκίδες είναι κατάμεστες από υποστηρικτές της Ιταλικής ομάδας που αρκετοί την ταυτίζουν με την ίδια τη χώρα. Σύσσωμη η ηγεσία της Stellantis με επικεφαλής τον Τζον Έλκαν πρόεδρο της εταιρείας και απόγονο της οικογένειας Ανιέλι.

    Για την ομάδα είναι μια σημαντική επιτυχία καθώς έχουν να δουν νίκη από πέρυσι στην Αυστρία. Ο Λεκλέρκ κατάφερε φέτος να πάρει την pole στο Μπακού, ο Σάινθ δεν είχε βρεθεί στην pole φέτος. Για τον Ισπανό ήταν μόλις η 4η pole στην καριέρα του και η πρώτη στη Μόντσα.

    Η διαφορά του από το Φερστάπεν ήταν μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πολύ κοντά ο Λεκλέρκ στο ίδιο δέκατο, ο Μονεγάσκος έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο σετάρισμα αγώνα. Ο Φερστάπεν εκκινεί από το ακάθαρτο μέρος της πίστας αυτό πιθανόν θα παίξει ρόλο.

    Οι τρεις οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους 2 σετ μαλακής γόμας, πατημένης, δυο σετ φρέσκιας μέσης γόμας και ένα σετ σκληρής γόμας. Πιο πιθανή στρατηγική αυτή της μιας αλλαγής από μέση σε σκληρή γόμα μετά τον 20στο γύρο σε σύνολο 53. Την ίδια στιγμή οι Ferrari έχουν 5km υπεροχή σε τελική ταχύτητα έναντι της Red Bull του Φερστάπεν.

    Μιλώντας σχετικά ο Ολλανδός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να χαλάσει το πάρτι των κόκκινων σήμερα: «H Ferrari είναι γρήγορη όλο το Σαββατοκύριακο. Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθώ.

    Απλώς δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για την pole, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε ένα καλό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Όλα έχουν να κάνουν με τον αγωνιστικό ρυθμό και αν έχουμε καλύτερο ρυθμό αγώνα, όπως συνήθως, θα προσπαθήσουμε να τους ασκήσουμε πίεση.

    Είμαι χαρούμενος με το πώς στήσαμε το μονοθέσιο για τον αγώνα και ελπίζω ότι αυτό θα αποδώσει την Κυριακή. Θέλω να πάρω την 10η σερί νίκη θα ήταν καταπληκτικό, αλλά πρέπει να κινηθούμε στον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να το πετύχουμε αυτό».

    Από την πλευρά του ο poleman Κάρλος Σάινθ φάνηκε αισιόδοξος: «Είχα μια πολύ καλή αίσθηση ήδη την Παρασκευή και στις κατατακτήριες δοκιμές επιβεβαιώσαμε τον ρυθμό μας. Όταν τελικά πέρασα τη γραμμή και άκουσα τους τιφόζι να ουρλιάζουν σαν τρελοί και να χοροπηδούν στις κερκίδες ήξερα ότι το είχαμε!

    Το Σαββατοκύριακο δεν έχει τελειώσει ακόμα, θέλουμε περισσότερα, και για αυτό πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να προετοιμαστούμε καλά θα είναι δύσκολος αγώνας, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να παλέψουμε για τη νίκη και να δώσουμε στους τιφόζι σε όλο τον κόσμο λόγο να μας επευφημούν».

    Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Φρεντερίκ Βασέρ συμπλήρωσε: «Αφιερώνουμε αυτή την pole position στους τιφόζι εδώ στην πίστα. Είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν σε δοκιμές, θα μας επιτρέψει να έχουμε μια στρατηγική με δύο άξονες στον αγώνα.

    Θα δούμε τις θέσεις μετά την εκκίνηση και θα αποφασίσουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δουλέψαμε σκληρά και είναι υπέροχο για την ομάδα στην πίστα και για όσους εργάζονται πίσω στο Μαρανέλο να βλέπουν ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά και ότι η προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι αποδίδει καρπούς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στον αγώνα».

    Ο αγώνας εκκινεί στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Μια ώρα νωρίτερα στις 15:00 στο Formula 1 Show οι απεσταλμένοι Μαρία Θωμά, Τζώρτζης Μαρκογιάννης και Πάνος Σεϊτανίδης θα μας βάλουν στο κλίμα της κατακόκκινης Μόντσα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΟ Acropolis Rally 2023: Δοκιμές για Αθανασούλα, Ζακχαίο!

    F1 Ιταλία: H Ferrari στην pole!

    EKO ACROPOLIS RALLY: Με Citroen C3 Rally2 οι Καρέλλης – Παναγιωτούνης!



    ΣΧΟΛΙΑ