• AUTO

    F1 Ιταλία: H Ferrari στην pole!


    H Ιταλία μπορεί απόψε να πανηγυρίζει και να ονειρεύεται καθώς ένας Ισπανός, ο Κάρλος Σάινθ jr έφερε την SF23 στην πρώτη θέση της εκκίνησης στη Μόντσα στην ιστορική Ιταλική πίστα και έδρα της Ferrari.

    Ήταν μια αμφίρροπη μάχη με δυο μετρ του απόλυτου γύρου, το Φερστάπεν ο οποίος υστέρησε κατά 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου και το Λεκλέρκ που υστέρησε για 67 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μια μάχη που κράτησε όρθιους τους τιφόζι οι οποίοι στο τέλος ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


    Καθώς χρησιμοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ελαστικών οι οδηγοί στο Q1 χρησιμοποίησαν αποκλειστικά τη σκληρή γόμα, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η C3.

    Δόθηκε μια συναρπαστική μάχη στα χιλιοστά του δευτερολέπτου η οποία σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε από τη διαγραφή χρόνων λόγω υπέρβαση των ορίων της πίστας.

    Ταχύτερος όλων ήταν ο Φερστάπεν, ενώ από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Ζου, Γκασλί, Οκόν, Μάγκνουσεν, Στρολ. Οι Αlpine ήταν μια αρνητική έκπληξη ειδικά με τον νικητή εδώ το 2020 Πιερ Γκασλί που ανέβηκε βάθρο πριν μια βδομάδα στο Ζάντφορτ.


    Στο Q2 χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά η μέση γόμα.

    Ο Φερστάπεν παρέμεινε ταχύτερος, αλλά οι Ferrari έδειξαν ότι ήταν εκεί. Ο Άλμπον συνέχισε να εντυπωσιάζει με τη Williams, ενώ ο Χάμιλτον μόλις την ύστατη στιγμή κατάφερε να μπει στη δεκάδα.

    Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Alpha Tauri, o Χούλκενμπεργκ, ο Μπότας και ο Σάρτζαντ που προσπάθησε για το κάτι παραπάνω στην τελευταία στροφή στο φινάλε αλλά δεν του βγήκε, εξού και η απογοήτευσή του.


    Το Q3 ήταν συγκλονιστικό. Πρώτος ξεκίνησε ο Φερστάπεν και έκανε λάθος βγαίνοντας από το δεύτερο σικέιν.

    Μη φανταστείτε άφησε εκεί ένα δέκατο ακουμπώντας λίγο το χαλίκι. Οι Λεκλέρκ και Σάινθ πήγα ταχύτερα, με τον Ισπανό σταθερά μπροστά να κερδίζει σε ψυχολογία. Όλη η δεκάδα ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο στην πρώτη προσπάθεια.

    Στη 2η προσπάθεια ο Λεκλέρκ πήρε το προσωρινό προβάδισμα, του το πήρε ο Φερστάπεν και ήρθε την ύστατη ώρα ο Σάινθ να κάνει τον πρώτο χρόνο, δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς από τους τιφόζι.


    O Σάινθ που πήρε την 4η pole της καριέρας του, πρώτη φετινή και πρώτη στη Μόντσα τόνισε:

    «Ήταν τόσο έντονες κατατακτήριες, ειδικά στο Q3, όπου και οι τρεις καταφέραμε να κάνουμε καλό χρόνο ενώ ήμασταν οριακά.

    Σ’ αυτόν τον τελευταίο γύρο, ήξερα ότι είχα λίγο χρόνο για να κερδίσω σε Ascari και Parabolica. Το προσπάθησα και λειτούργησε καλά, δόξα τω Θεώ, γιατί πραγματικά πίεσα σκληρά στον τελευταίο γύρο».

    Ο Φερστάπεν που εκκινεί αύριο από το ακάθαρτο υποσχέθηκε ότι θα αξιοποιήσει τη δυναμική της Red Bull για να περάσει τις Ferrari, ενώ ο Λεκλέρκ τόνισε πως παρότι 3ος είναι χαρούμενος για την ανταγωνιστικότητα του κόκκινου μονοθεσίου και έθεσε ως στόχο αύριο το 1-2.


    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+. Μια ώρα νωρίτερα στις 15:00 ξεκινά το Formula 1 Show με πλούσιο ρεπορτάζ από Μόντσα των Σεϊτανίδη και Θωμά.

    Η τελική κατάταξη ήταν:

    Διαβάστε επίσης:

    Η 87η ΔΕΘ έρχεται με ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων

    Back to the future

    Νέα κέρδη για τον χρυσό – Στην υψηλότερη τιμή του για το έτος το πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ