• AUTO

    F1 Ισπανία: Στα λάστιχα θα κριθούν όλα!


    O Λεκλέρκ πήρε την 4η pole σε 6 αγώνες, ο Φερστάπεν εκκινεί δίπλα του και οι δυο τους κοιτούν τι θα κάνει ο Ράσελ και το θερμόμετρο.

    Από τις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Τζόρτζ Ράσελ έχει το πάνω χέρι στη Mercedes που βελτιώθηκε αισθητά.

    Ο Βρετανός οδηγός που εκκινεί 4ος πιστεύει ότι θα μπορέσει να κοντράρει τις Ferrari. Αν όχι και τις δυο τουλάχιστον αυτή του Σάινθ με τον οποίο εκκινούν από την ίδια σειρά.

    Χτες σε κάθε προσπάθεια των Mercedes ο Χάμιλτον βελτίωνε το χρόνο του  και ο Ράσελ είχε κάτι παραπάνω. Κοιτώντας στις τελικές ταχύτητες ο Χάμιλτον είναι με διαφορά ταχύτερος όλων με 338km/h τελική.

    Πιθανόν να έχει σετάρει τη Mercedes με λιγότερο φτερό, ίσως αυτό σήμερα αποδειχτεί σημαντικό για την διαχείριση των ελαστικών αλλά και τα προσπεράσματα. Ο Ράσελ έχει τελική 14km/h χαμηλότερη ακόμη πιο κάτω στα 322km/h βρίσκονται οι Λεκλέρκ, Φερστάπεν.

    Ο Χάμιλτον πρέπει να τονίσουμε ότι από το 2016 που τράκαρε με το Ρόσμπεργκ και μετά κερδίζει συνεχώς στο Μοντμελό.

    Απογοήτευση για το Κάρλος Σάινθ που δεν κατάφερε να πάρει την pole μπροστά από τους συμπατριώτες του. Ο Ισπανός λέει ότι το πίσω μέρος δεν είναι όσο σταθερό θα ήθελε και όλα δείχνουν πως το μεγάλο του στοίχημα σήμερα θα είναι να παραμείνει στη θέση από την οποία εκκινεί.

    Πολλά θα κριθούν στην εκκίνηση καθώς η κατηφορική ευθεία έχει κοντά στα 800m μήκος πριν τα φρένα για το πρώτο γρήγορο σικέιν.

    Ο Φερστάπεν χτες είχε μια δυσλειτουργία στο DRS και δεν μπόρεσε να βελτιώσει στην τελευταία του προσπάθεια. Ευελπιστεί πως η Red Bull θα είναι καλύτερη σήμερα στη διαχείριση των ελαστικών από τη Ferrari.

    Θεωρείται δεδομένο ότι η ταχύτερη στρατηγική σήμερα είναι αυτή των δυο αλλαγών: μέση/μέση/μαλακή γόμα λέει η Pirelli για τον αγώνα των 66 γύρων. Ή αν δεν έχεις δυο σετ μέσης διαθέσιμα, μέση/μαλακή/μαλακή. Αν όμως η θερμοκρασία ανέβει πολύ δεν αποκλείεται να δούμε και τη σκληρή γόμα παρότι είναι σημαντικά πιο αργή.

    Οι οδηγοί των Mercedes, Red Bull, Ferrari έχουν στη διάθεσή τους ένα σετ σκληρής και δυο σετ μέσης γόμας. Ο Λεκλέρκ όμως έχει και ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας που εξοικονόμησε από το Q2. Να δούμε αν αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Πάντως δεν είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στη Βαρκελώνη.

    Η σημερινή σειρά εκκίνησης

    Ο αγώνας εκκινεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από EPT, Cosmote. Μια ώρα νωρίτερα στις 15:00 στο Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη θα πούμε όλες τις λεπτομέρειες.

    Για να το παρακολουθήσετε αρκεί να συνδεθείτε σε ένα από τα δυο προφίλ: @seitanf1 ή @pournarakis

    Διαβάστε επίσης:

    Πόση εξατομίκευση αντέχεις;

    Υβριδικό Fiat Panda από 13.000€



    ΣΧΟΛΙΑ