• AUTO

    F1 Μπαχρέιν, ελεύθερα: Ταχύτερος ο Αλόνσο!


    Το πρωτάθλημα ξεκίνησε σήμερα στην έρημο του Σακχίρ με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για τις μάχες του Σαββατοκύριακου.

    Πρώτη μέρα της αγωνιστικής περιόδου για τη F1 με τις ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Σακχίρ.

    Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών δεν ήταν αντιπροσωπευτική καθώς διεξήχθη νωρίς το απόγευμα ώρα 14:30 τοπική με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οπότε αρκετές ομάδες συνέχισαν τις δοκιμές εξέλιξης τρόπο τινά, όπως η Alfa Romeo και η Alpine που χρησιμοποίησαν πλέγματα με πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες και αρκετές ακόμη όπως οι Williams, Ferrari, Aston Martin που χρησιμοποίησαν μπογιά αεροπορικού τύπου για να διαπιστώσουν πως άλλαξε με τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα η μορφοποίηση των στροβιλισμών.

    Εννέα οδηγοί έβαλαν τη μαλακή γόμα (C3) ενώ οι υπόλοιποι το απέφυγαν. Ταχύτερος όλων ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη Red Bull, ταχύτερος απ’ αυτούς με μέση γόμα ο Λεκλέρκ με τη Ferrari.

    Την ίδια στιγμή ο έτερος οδηγός της Ferrari δυσκολεύονταν να βρει τα πατήματά του, έχασε μάλιστα τον έλεγχο της SF23 στη στροφή 9 και υποχρεώθηκε σε μια εντυπωσιακή περιστροφή προτού συνεχίσει. Ο Σάινθ διαμαρτυρήθηκε για το σετάρισμα στους μηχανικούς της Ferrari, ακούστηκε προβληματισμένος.

    Η Aston Martin στα χέρια του Αλόνσο έδειχνε ανταγωνιστική, ενώ ο Στρολ είχε πρόβλημα στην ανάφλεξη και έχασε πολύτιμο χρόνο πίστας. Την ίδια στιγμή η McLaren με το Νόρις εντυπωσίασε κινούμενη γρήγορα, καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε στις δοκιμές εξέλιξης πριν λίγες μέρες.

    BAHRAIN, BAHRAIN – MARCH 03: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 03, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202303030731 // Usage for editorial use only //

    Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών υπό το φως των προβολέων η θερμοκρασία οδοστρώματος έπεσε 15 βαθμούς Κελσίου, στους 26 βαθμούς.

    Οι συνθήκες ήταν πιο αντιπροσωπευτικές από ότι το απόγευμα και οι οδηγοί χρησιμοποίησαν περισσότερο τη μαλακή γόμα. Ταχύτερος όλων ήταν ο Αλόνσο και η 6η θέση του Λανς Στρολ με την άλλη Aston Martin δεικνύει πως το μονοθέσιο της Βρετανικής ομάδας είναι σε πολύ καλή ισορροπία. Πόσο μάλλον που εμφανώς ο Καναδός οδηγός πονάει στο δεξί χέρι και αυτό επηρεάζει την απόδοσή του.

    Τώρα αν όντως ο Στρολ μ’ ένα χέρι είναι ταχύτερος από το Χάμιλτον με την εργοστασιακή Mercedes αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε αύριο στις κατατακτήριες δοκιμές. Σ΄’ αυτές σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν οι δυο Red Bull παρότι ο Φερστάπεν είχε αρκετά παράπονα από το σετάρισμα του μονοθεσίου σήμερα. Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη διαφορά απόδοσης ανάμεσα στις δυο Ferrari αλλά και τις δυο Haas.

    Την ώρα που οι Λεκλέρκ και Χούλκενμπεργκ βρήκαν τα πατήματά τους και αυτό αποτυπώνεται στους χρόνους τόσο της Ferrari όσο και της Haas οι Σάινθ και Μάγκνουσεν εμφανώς προβληματίζονται και προβληματίζουν. Ειδικά η εικόνα της Ferrari του Σάινθ που περιορίστηκε στην 14η θέση ήταν απογοητευτική.

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο 4/3 στις 17:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+.

    Οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Μπαχρέιν: Το πρωτάθλημα ξεκινά!



    ΣΧΟΛΙΑ