• AUTO

    F1, Aston Martin: Με όνομα βαρύ και ιστορία!


    Η τελευταία φορά που τα διάσημα βρετανικά φτερά είδαν την καρό σημαία του τερματισμού σε GP ήταν πριν 61 χρόνια στο Σίλβερστον.

    Πρέπει να πάμε πίσω στο 1960 ώστε να βρούμε μια Aston Martin στη F1: Ήταν ο Μορίς Τριντινιάτ με την DBR5 που πήρε καρό σημαία. Το 2021 η Βρετανική ομάδα επιστρέφει με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ και τον γιο του ιδιοκτήτη της Λώρενς Στρολ, Λανς, στο τιμόνι.  Πήρε τη θέση της Racing Point και ο Φέτελ τη θέση του Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Μεξικάνος οδηγός είχε πάρει πέρυσι μια νίκη για λογαριασμό της ομάδας. Συνολικά η ομάδα αυτή έχει με διάφορα ονόματα πάρει 5 νίκες στη F1.

    Ο Λώρενς Στρολ χαρακτήρισε τα αποκαλυπτήρια της νέας AMR21 ως σημαντική στιγμή στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα το νέο μονοθέσιο φέρει το διάσημο αγωνιστικό βρετανικό χρώματα το περίφημο «British racing green” .  Βασικός χορηγός είναι ο αμερικάνικος κολοσσός Cognizant ενώ παρέμεινε με μικρότερο ρόλο η BWT (φίλτρα νερού). H Aston Martin Lagonda αριθμεί ως εταιρεία 108 χρόνια ιστορίας.

    Παράλληλα έγιναν και τα αποκαλυπτήρια των έργων αναβάθμισης του εργοστασίου που έστησε πίσω την δεκαετία του ’90 ο Έντι Τζόρνταν. Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι νέες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 200.000 τ.μ. θα είναι έτοιμες το 2022. Εκεί θα φτιάχνονται και οι Aston Martin παραγωγής.  Ο Λώρενς Στρολ είναι Καναδός μεγιστάνας με περιουσία πάνω από 3 δις δολάρια. Έγινε γνωστός από τις επενδύσεις του σε φίρμες όπως οι Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger και Michael Kors. Πρόσφατα επένδυσε 182 εκ. λίρες για να αγοράσει το 16.7% στην Aston Martin και αποφάσισε να επαναφέρει το όνομα της θρυλικής βρετανικής μάρκας στη F1.

    Το μονοθέσιο της Aston Martin θα χρησιμοποιεί υβριδική μηχανή Mercedes, πρακτικά η σχεδίαση όλου του πίσω μέρους είναι της Mercedes και ελαστικά Pirelli.  Ας σημειωθεί πως στο εργοστάσιο της Aston Martin που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Σίλβερστον, δουλεύουν 500 άτομα.

    Η AMR21 θα πατήσει πίστα αύριο στο Σίλβερστον στο πλαίσιο κινηματογράφησης. Θα συμμετέχει στις δοκιμές εξέλιξης του Σακχίρ από 12-14/3 και θα εκκινήσει εκεί στις 28/3 στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος F1.

    Sebastian Vettel

    O Σεμπάστιαν Φέτελ με τα χρώματα της Aston Martin.

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Ιδού η νέα Mercedes W12

    F1: Ιδού η νέα Red Bull RB16B!



    ΣΧΟΛΙΑ