• AUTO

    F1 Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα!


    O πρωταθλητής ήταν ταχύτερος των Ράσελ και Λεκλέρκ στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

    Ο 22ος και τελευταίος αγώνας της φετινής χρονιάς ξεκίνησε με τις ελεύθερες δοκιμές σήμερα. Η πρώτη περίοδος υπό το φως της ημέρας δεν ήταν και τόσο αντιπροσωπευτική πόσο μάλλον που αρκετές ομάδες έδωσαν – ως όφειλαν – την ευκαιρία σε νεαρούς ταλαντούχους οδηγούς να δοκιμάσουν τα μονοθέσιά τους. Με τις συνθήκες να μην είναι αντιπροσωπευτικές ο πρώτος χρόνος του Λιούις Χάμιλτον στο 1:26.3 δεν έχει και τόση σημασία. Ειδικά αν δει κανείς πως η βελτίωση από την πρώτη στη δεύτερη περίοδο ήταν στο 1.2sec.

    Στο περιθώριο των δοκιμών ανακοινώθηκε ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα είναι σε ρόλο 3ου οδηγού στη Red Bull. Ο Αυστραλός οδηγός που έχει σημειώσει 7 νίκες για την Αυστριακή ομάδα σίγουρα δεν ονειρεύονταν αυτή την εξέλιξη όταν το 2019 πήγε στη Renault ελπίζοντας να ηγηθεί της προσπάθειας να φτάσουν οι Γάλλοι στην κορυφή. Πέρυσι κατάφερε να κερδίσει και με την McLaren στη Μόντσα. Σήμερα στις δοκιμές δεν τα πήγε καλά και αντιμετώπισε και προβλήματα με διαρροή λαδιού.Τα φώτα είναι στραμμένα στο Σεμπάστιαν Φέτελ που αγωνίζεται για τελευταία φορά. Ο Γερμανός πρωταθλητής έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του και σήμερα είχε κάποια εντυπωσιακά μπλοκαρίσματα τροχών σε αντίστοιχα φρεναρίσματα.

    Μετά το τέλος των δοκιμών ο Φερστάπεν δήλωνε ευχαριστημένος από την απόδοση του μονοθεσίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πέρεζ. Αντίθετα ο Χάμιλτον δεν ήταν ευχαριστημένος με την ισορροπία κρατήματος της Mercedes. Έκανε κάποιες αλλαγές από το FP1 στο FP2 που τον πήγαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Το θέμα του ήταν να διατηρήσει τα ελαστικά στο ενδεδειγμένο παράθυρο λειτουργίας. Ο Ράσελ είπε ξεκάθαρα πως οι Red Bull είναι μπροστά σε ρυθμό αγώνα και σε απόλυτη ταχύτητα.

    Από την πλευρά του ο Λεκλέρκ ήταν ευχαριστημένος από τη Ferrari, αλλά τόνισε πως υστερεί σε ταχύτητα και πρέπει να βρουν κάτι απόψε για να κοντράρουν τις Red Bull αύριο. Οι κόκκινοι χρειάζονται την Κυριακή μια 3η και μια 5η θέση για να διατηρήσουν τη 2η θέση στους κατασκευαστές τη στιγμή που ο Μονεγάσκος οδηγός πρέπει να τερματίσει μπροστά από τον Πέρεζ για να διατηρήσει τη 2η θέση στους οδηγούς. Ο Λεκλέρκ βλέπει αμφίρροπη μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά προβάδισμα της Red Bull σε ρυθμό αγώνα.

    Συνολικά οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 16:00 (απευθείας ΕΡΤ, Cosmote).

    Διαβάστε επίσης

    Μουντιάλ – Κατάρ: Ηλεκτρικές μετακινήσεις!



    ΣΧΟΛΙΑ