• AUTO

  Ελβετικό (micro) αυτοκίνητο!


  Σχεδιασμένο στην Ελβετία από τους Wim, Oliver και Merlin Ouboter το Microlino είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L7e.

  Η Micro είναι μια ελβετική οικογενειακή εταιρεία που ανήκει 100% στην οικογένεια Ouboter.

  Η εταιρεία έχει λάβει πολλά βραβεία για τα προϊόντα της και την ηγεσία της, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Best Design για το Microlino, το Βραβείο Fast Company Most Innovative Companies, δύο υποψηφιότητες για το Βραβείο Επιχειρηματίας της Χρονιάς EY, καθώς και το Forbes 30under30.

  Το 1999, ο Wim Ouboter ίδρυσε τη Micro εφευρίσκοντας το πρώτο kickscooter ιδανικό για αστική μετακίνηση και ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο «micro mobility».

  Το Micro Kickscooter έγινε τεράστια επιτυχία, πουλώντας εκατομμύρια μονάδες ήδη από το έτος κυκλοφορίας του και αντιγράφηκε αμέτρητες φορές.

  Το 2013, η Micro εισήλθε με τόλμη στην ηλεκτρική κινητικότητα, λανσάροντας το πρώτο της E-Scooter.

  Το 2015, η Micro άρχισε να αναπτύσσει το Microlino, με επικεφαλής τους δύο γιους του Wim Ouboter, Merlin και Oliver. Αρχικά εμφανίστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τόσο μεγάλο που η Micro αποφάσισε να ξεκινήσει την ανάπτυξη της σειράς.

  Το Microlino είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L7e με δύο θέσεις, αυτονομία έως και 230 χλμ., μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 230 λίτρα. Είναι το πρώτο όχημα αυτής της κατηγορίας που παράγεται με χωροδικτύωμα πλαίσιο, αυτό προσφέρει υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας.

  Το Microlino παρέχεται με καλώδιο φόρτισης Type 2 και μπορεί να φορτιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης, σε AC wallbox ή με μια πρίζα σπιτιού σε μόλις 4 ώρες. Χάρη στο περιορισμένο βάρος (500kg), ο μικρός ηλεκτροκινητήρας δεν θα δυσκολευτεί να μεταφέρει τους δύο επιβάτες του και τις αποσκευής του πορτμπαγκάζ. Η πρακτικότητα λόγω του μήκους στα 2m προσφέρει σημαντικές λύσεις για την κίνηση στο κέντρο της πόλης.

  Το όχημα σχεδιάστηκε ειδικά για αστικές περιοχές (δεν μπορεί να κινηθεί σε αυτοκινητόδρομους) και έχει κερδίσει πολλά βραβεία – συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Good Design από το Chicago Athenaeum, το παλαιότερο βραβείο σχεδιασμού στον κόσμο.

  Περισσότεροι από 35.000 πελάτες έχουν ήδη κάνει κράτηση για ένα Microlino. Οι πρώτες παραδόσεις μιας περιορισμένης έκδοσης που ονομάζεται “Pioneer Series” έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελβετία. Οι πρώτες παραδόσεις στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ισπανία θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2023. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης Microlino κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τορίνο της Ιταλίας.

  Το Microlino εισάγεται στην Ελλάδα από την Kosmoride και το δίκτυο καταστημάτων της, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψε η Kosmocar με τη Micro. Η Kosmoride θα κάνει τη διανομή μέσω ηλεκτρονικής αγοράς όσο και μέσω του δικτύου καταστημάτων.

  Ο Wim Ouboter, ιδρυτής της Micro Mobility Systems AG τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Kosmocar, μια εταιρεία με μακρά ιστορία αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και διανομής εμπορικών σημάτων στην Ελλάδα. Είναι ένας συνεργάτης για την υλοποίηση του οράματός μας για περισσότερη εξοικονόμηση χώρου και φιλική προς το περιβάλλον αστική μετακίνηση».

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά Microlino
  Τελική ταχύτητα 90 km/h
  Επιτάχυνση (0-50km/h) 5 s
  Ισχύς 19 kW (26PS)
  Ροπή 89 Nm
  Αυτονομία 230 km
  Μπαταρία 14 kWh (ιόντων λιθίου)
  Χρόνος φόρτισης 4 h
  Βάρος 496 kg
  Θέσεις 2
  Πορτμπαγκάζ 230 l

   

  Διαβάστε επίσης:  ΣΧΟΛΙΑ