• AUTO

    26ο Monte – Carlo Historic Rally


    Οι Le Grecs οργάνωσαν εκδήλωση παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, πριν την εκκίνηση του αγώνα.

    Οι Le Grecs οργάνωσαν στο Store Your Car, την επίσημη παρουσίαση των επτά ελληνικών πληρωμάτων που θα συμμετάσχουν στο 26ο Monte – Carlo Historic Rally με εκκίνηση από το Μιλάνο. Το 1ο Ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο διεξήχθη πίσω το 1998 υλοποιώντας μια λαμπρή ιδέα, φέτος φτάσαμε στο 26ο. Ως χώρα είχαμε μια σπουδαία επιτυχία το 2018 όταν ο Γιώργος Δελαπόρτας με τον Σπύρο Μουστάκα τερμάτισαν στην 2η θέση.

    Το 2019 & 2020 η Αθήνα επιλέγει σαν πόλη εκκίνησης του Ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο ένας καλός οιωνός, όπως αποδείχτηκε, καθώς το 2021 λόγω κυβερνητικής βούλησης, είχαμε την αναβίωση του Ράλι Ακρόπολις, που φέτος θα διεξαχθεί από 5 – 8 Σεπτεμβρίου. Φυσιολογικά αυτή την επιτυχία ακολούθησε και το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις που φέτος θα διεξαχθεί από 8 έως 10 Νοεμβρίου. Δυο αθλητικές οργανώσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο αντίστοιχα με σημαντικό αποτύπωμα τόσο στην προβολή όσο και στην οικονομία της χώρας μας. Τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν είναι ελαφρά προσθιοκίνητα και προετοιμασμένα για ν’ αντιμετωπίσουν τις μεικτές συνθήκες: Mini Cooper, Fiat 128,  Lancia Beta, Ford Fiesta.

    Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο με επτά πληρώματα:

    1. Αλέξανδρος Χριστοδούλου – Άρης Γεωργουσόπουλος
    2. Μάκης Κατοχιανός – Δημήτρης Σταυρόπουλος
    3. Δημήτρης Καλογεράς – Χρήστος Διαμαντόπουλος
    4. Γιώργος Σπηλιόπουλος – Θάνος Σπηλιόπουλος
    5. Γιώργος Αλεβιζόπουλος – Νίκος Παλυβός
    6. Γιώργος Γεωργακόπουλος – Τάσος Δούρος
    7. Κωνσταντίνος Κοφινάς – Κυριάκος Κοφινάς

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου η οποία ζήτησε τη συμβολή των οδηγών κλασικών αυτοκινήτων για να επικοινωνηθούν καλές πρακτικές, ώστε να βελτιωθεί η Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας: «Αποτελεί τιμή για μένα να είμαι εδώ σήμερα για να ξεπροβοδίσουμε την ομάδα Le Grecs η οποία θα αναχωρήσει τις επόμενες μέρες οδικώς – εντυπωσιακό οφείλω να ομολογήσω – για το Μιλάνο απ’ όπου θα εκκινήσει έναν αγώνα 2.420 km σε μεικτές αντίξοες συνθήκες με οχήματα περασμένων δεκαετιών, χωρίς τις ανέσεις και τις προδιαγραφές ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινήτων. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας καλή τύχη και να απολαύσετε τη συμμετοχή σας.

    Τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, μέσω του οποίου διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη πολιτική ποινών για τις παραβάσεις, η οποία επικεντρώνεται στην οδική ασφάλεια χωρίς να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.  Στόχος, είναι  η συμμόρφωση των οδηγών, η επιβολή δίκαιων ποινών που θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα την επικινδυνότητα της κάθε παράβασης, αλλά και η διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων».

    Η υφυπουργός έκανε και ειδική αναφορά στα ιστορικά οχήματα, για τα οποία  τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή για την καταχώρηση τους στο μητρώο αδειών κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών: «Πλέον είναι δυνατή η χορήγηση άδειας και κρατικών πινακίδων σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπογράψαμε».

    Διαβάστε επίσης

    Audi: Αύξηση 51% στις πωλήσεις ηλεκτρικών



    ΣΧΟΛΙΑ