Οι παραδόσεις περισσότερων από 178.000 πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημαίνουν μια αύξηση 51% σε σύγκριση με το 2022.
Το 2023, η Audi αύξησε τις παραδόσεις της σε όλες τις περιοχές του κόσμου και παρουσίασε μεγαλύτερη ανάπτυξη από το σύνολο της αγοράς. Ειδικά η σημαντική αύξηση της ζήτησης για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα επιβεβαιώνει τη συνεπή στρατηγική ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Συγκεκριμένα το 2023, η Audi παρέδωσε περισσότερα από 178.000 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αύξηση κατά 51%).
Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση για το Audi Q4 e-tron (+112%), ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει και το 2024 να προωθεί με έμφαση αυτόν τον μετασχηματισμό. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Audi Q6 e-tron που θα γίνει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους θα συνοδεύεται και από το ντεμπούτο της νέας, ειδικής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμας Premium Platform Electric (PPE).

Εκτός από τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητά της και τα Audi Q5 (332.000 μονάδες), Audi A6 (267.000 μονάδες) και Audi A4 (237.000 μονάδες) ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή. Στην Ευρώπη παραδόθηκαν περίπου 748.000 αυτοκίνητα (+20%) παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς. Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση (+30%), με το Audi Q4 e-tron να πρωτοστατεί (+68%). Σημαντικό είναι πως η Audi Sport παρέδωσε παγκοσμίως περίπου 48.000 αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, σημειώνοντας αύξηση πέντε τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Το 2023 αποδείχθηκε εξαιρετική χρονιά για τη Audi και στην Ελλάδα, καθώς είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 30% και να ξεπερνούν το αριθμό ορόσημο για premium μάρκα των 4.000 μονάδων. Η μεγάλη αυτή αύξηση των πωλήσεων αλλά και του μεριδίου αγοράς της Audi πιστώνεται στην ιδιαίτερα μεγάλη δημοτικότητα τόσο του Audi Q2 όσο και του Audi A3. Το Audi Q2 σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του σε σχέση με το 2022, ενώ το Audi Q3 ξεπέρασε κατά πολύ τις 1.000 μονάδες επιτυγχάνοντας ένα μερίδιο αγοράς που φτάνει σχεδόν το 10% και το τοποθετεί ιδιαίτερα ψηλά στην κατηγορία του.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ΜΙΔΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Τι πρέπει να δηλωθεί
- Η Κύπρος στο Λούβρο – Χιλιετίες ιστορίας και πολιτισμού σε μια έκθεση
- Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή αυξάνει το κόστος – «Ανάχωμα» η ρύθμιση, με μείωση δόσεων έως 42%
- «Εξοικονομώ»: 50% περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.