• Σχόλιο Αγοράς

    Γιατί κάνει ράλι η μετοχή της Μυτιληναίος, προς στα 3,2 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση – Οι τελευταίες πληροφορίες

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Ράλι πραγματοποιεί την Παρασκευή η μετοχή της Μυτιληναίος.

    Πάνω από τα 22,32 και κέρδη άνω του 4% για τη μετοχή αλλάζοντας χέρια περισσότερα από 120 χιλιάδες κομμάτια απογειώνοντας την κεφαλαιοποίηση στα 3,2 δις. ευρώ.

    Μεγάλο αμερικάνικο fund σε συνδυασμό με έτερο σκανδιναβικό σαρώνουν την προσφορά που βγαίνει, δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα ο όμιλος ανοίγει την αυλαία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

    Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το report της Citigroup που είχε γίνει γνωστό στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου έχει ξεπεραστεί ως προς τις προβλέψεις του για την καθαρή κερδοφορία του 2022.

    Η Citi προέβλεπε για το 2022 καθαρά κέρδη 459 εκατ. ευρώ.

    Οι τελευταίες πληροφορίες της αγοράς  κάνουν λόγο για πολύ περισσότερο, ενδεχομένως και πάνω από 490 εκατ. ευρώ κέρδη.

    Αυτό όταν το 2021 η καθαρή κερδοφορία του ομίλου το 2021 ήταν της τάξης 162 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι οι ξένοι οίκοι προβλέπουν αύξηση στα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος τόσο για φέτος όσο και για το 2024, με τους επενδυτές να έχουν έναν οδικό χάρτη αύξησης των αποδόσεών τους, σύμφωνα με τους αναλυτές.

    Μόλις χθες στο μεταξύ, εγχώριες χρηματιστηριακές, όπως η Alpha Finance, ανέβασαν τον πήχη για τη μετοχή, με την Alpha Finance να δίνει τιμή στόχο, από 20,1 ευρώ που ήταν, 31,4 ευρώ!

    Η Pantelakis Securities, πάλι, βλέπει ότι η Mytilineos «αλλάζει ταχύτητα» και συστήνει εκ νέου «υπεραπόδοση» (overweight) για τον τίτλο με αύξηση της τιμής στόχου, από τα €22 ευρώ, στα €28,5 ανά μετοχή.

    Ανάλογη αναδίπλωση θα πρέπει να αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, και από την Citigroup η οποία έδινε τιμή στόχο στα 26 ευρώ από 22 ευρώ πριν.

    Διαβάστε επίσης

    Pantelakis Securities: «Αυξάνει ταχύτητα» η Mytilineos – Σημαντική αύξηση στην τιμή-στόχο

    Μυτιληναίος – ΔΕΗ βάζουν σε λειτουργία νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής



    ΣΧΟΛΙΑ